Festa de la Verema de l’Espluga de Francolí

Cultura, gastronomia i música: Arriba la Festa de la Verema de l'Espluga de Francolí

En la 51a edició es recupera el format habitual després de dos anys marcats per la pandèmia

Del 26 al 28 d'agost, el vi tornarà a ser el protagonista a l'Espluga de Francolí amb motiu de la 51a edició de la  Festa de la Verema DO Conca de Barberà. S'inaugurarà de forma oficial en un acte al Jardí dels Francolins, el dissabte dia 27 a les 18.00 h, on també es farà entrega dels premis del 31è concurs de vins de la DO. La programació d'enguany presenta una proposta variada d'activitats enfocades a tots els públics. A més a més, es comptarà amb la tradicional mostra de vins, caves i productes de proximitat a la plaça Montserrat Canals.

La música tindrà una gran presència al llarg de la Festa de la Verema amb diferents concerts. El Museu de la Vida Rural  oferirà el concert de Roger Mas el dijous dia 25, amb motiu del tancament del festival RUSC. El dissabte dia 27 hi haurà un concert itinerant pel recinte firal amb el grup Swing Engine Música, seguit de la Ludwing Band. Pel que fa al diumenge al vespre, actuarà Leitmotiv amb el seu sextet de jazz.

 

Maridatges i tastos

Com en d'altres ocasions, el Museu de la Vida Rural acollirà diferents actes com el tast i maridatge del divendres 26 amb el somelier Ramon Roset. El mateix dia tindrà lloc el 7è Brinda'm Baccus, un sopar i maridatge amb una selecció de 6 vins i caves de la DO Conca de Barberà acompanyats de 6 tapes.

A més, durant el cap de setmana es podrà gaudir d'una exposició homenatge a la terra i a la pagesia, amb fotografies a vista de dron de la Sara Boldú al vestíbul del teatre del Casal. El dissabte dia 27 es projectarà el film  L'âge d'or de Jean Baptiste, a càrrec de Most Festival i del Museu de la Vida Rural.

Aquesta edició també comptarà amb activitats per als més petits, com el taller  Pintem amb vi  a càrrec de Marta Arañó i un taller de bombolles organitzat per la companyia Marieta Voltereta.

Per últim, també es proposa la 6a caminada guiada entre vinyes, en la qual l'empresa Drac Actiu organitza dos recorreguts, un entre 10 i 12 km i un altre entre 4 i 6 km per gaudir del paisatge vitivinícola del municipi.