Gent fent esquí

Descontrol i borratxeres en la festa més 'rica' d'una coneguda pista d'esquí catalana

Les festes organitzades a Moët Lounge estan portant problemes de seguretat, tràfic i accés a la pista

El Nadal arriba i amb ell les vacances, el fred i la neu. Les pistes d’esquí s’omplen de gent durant aquests dies. Una de les més conegudes és Baqueira Beret, situada a la Vall d’Aran.  Allà, a 1.850 metres d’altitud, es troba el Moët Lounge, un quiosc on es reuneix la classe alta de Barcelona i Madrid.

Les festes que s’organitzen a aquest quiosquet estan comportant diverses crítiques. Tot i que els beneficis que s’extreuen de les celebracions són indubtables, aquestes també provoquen problemes de seguretat, de tràfic i d’accés.   

Xampany, ostres i DJ's

Segons informa ‘Crónica Global’, la directiva de Baqueira no ha volgut parlar sobre el tema. Fonts coneixedores de la situació, però, han afirmat que el conflicte existeix. «Hi ha problemes, sí. Mal rotllo amb l’estació, perquè reuneix molta gent al tancament dels dies d’esquí, amb xampany, ostres i DJ’s». 

Això, expliquen, aporta un gran valor a Baqueira, però no impedeixen les conseqüències que comporten aquestes celebracions: «Provoca un gran problema de seguretat, ja que el ressort ha de tancar aviat. S’han d’activar els canyons i passar les màquines perquè tot estigui llest l'endemà».

Augment de la conducció sota els efectes de l'alcohol

Això, però, no és tot. El 'lounge', situat a l’anomenat Sector Orri, està situat estratègicament per poder accedir en cotxe. Tot i la comoditat que això suposa, els Mossos d’Esquadraestan preocupats per la seguretat viària d’aquells que consumeixen alcohol i tornen després a casa. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

And then this happened...

A post shared by Kiko Buxo Genero (@kikobuxo) on

«La gent beu, i molt, i agafa el cotxe massa alegre» indiquen les fonts anteriors. Els Mossos han col·locat un control a la carretera entre Baqueira i el poble de Beret. «La gent baixava de la Moët borratxa fins a les 'tranques'. Hi havia un altre problema de seguretat, aquesta vegada a la carretera».

Restricció d'accés per controlar l'afluència

Tanta és la seva afluència de gent que, segons les fonts anteriorment citades, se’ls «ha anat de les mans».  «La inauguració de la temporada d’hivern va tenir lloc al Pont de la Constitució. I aquí va vindre tot el món». I amb ‘tot el món’ parlen de personatges tan reconeguts com Paula Echevarria. La visita de famosos augmenta la bona publicitat i les visites de turistes. 

Això, però, no té per què ser un fet positiu: «Està bé perquè reforça la marca de l’estació tal com ocorre als ressorts de neu dels Alps, però és que l’afluència de gent se’ns ha escapat de les mans». Si això continua de la mateixa manera, el ressort podria quedar reduït a un cercle molt petit. «És per aquest motiu que s’està pensant a restringir l’accés, cobrar entrada o fins i tot entrar només per llista».

Tot i això, sembla que aquesta proposta no és definitiva i seguiran, almenys per ara, donant la benvinguda a tothom qui vulgui. «Mentre convenci a Madrid, que segueixi.  Baqueira és l’estació de cada vegada més madrilenys». Els catalans, però, ja estan buscant alternatives. «Els catalans de diners es queden cada cop més a la Cerdanya, que els queda més a prop. El problema? Allà no hi ha neu fins més tard»

També et pot interessar...