Brindant amb dues copes de cava

Milers de persones compren entrades per una macrofesta il·legal de Cap d'Any

Els Mossos investiguen l’organització de la festa per no complir la llei

Fescasarm, patronal d’oci nocturn,  ha denunciat la Poch Fest, una macrofesta il·legal de Cap d’Any que es durà a terme a l’aeròdrom de la Cerdanya, a Das (Girona), el pròxim 1 de gener. La raó és que no compleixen amb alguns requeriments legals i els Mossos d’Esquadra estan investigant l’organització.

Han venut més de 1.000 entrades

Segons avança ‘Crónica Global’, Fescasarm ha assenyalat que els organitzadors de la macrofesta no tenen la llicència municipal per poder dur-la a terme  i, a més a més, denuncien que Poch Fest, que  ja ha venut més de 1.000 entrades a 35 euros cadascuna, ha fet servit la barra lliure com a reclam per aconseguir atreure més clients, quelcom que està prohibit a Catalunya, i amb el lema de rebre «l'any nou amb amics, música, copes i un ambient immillorable». Així, han denunciat que no hagin «entrat una instància a l'Ajuntament o completat els informes policials, de bombers i de trànsit pertinents».

En aquest sentit, el president de l’entitat d’oci nocturn, Joaquim Boadas, ha volgut remarcar la legislació a complir a l’hora de preparar aquest tipus de festes: «Els organitzadors de festes han de comptar amb la llicència municipal oportuna, un pla d'autoprotecció, una memòria d'activitat i garantir la presència de controladors d'accés i vigilants de seguretat».

Per la seva part, els organitzadors de la Poch Fest han assegurat que  sí que compleixen part dels requeriments: tenen l’assegurança de responsabilitat civil, el pla d’autoprotecció, els vigilants i controladors d’accés. Tanmateix, sí que han admès el seu error de fer publicitat de la macrofesta amb alcohol il·limitat i han explicat que  es troben treballant amb els Mossos per aconseguir la llicència municipal. Però existeix la possibilitat que finalment la festa no es dugui a terme si les autoritats no donen llum verda a la seva celebració i, per tant, milers de persones es quedarien sense festa de Cap d’Any.   

També et pot interessar...