Avió de la companyia Ryanair

Ryanair es desdiu i finalment mantindrà la seva base a l’aeroport de Girona

Els treballadors han hagut de rebaixar les seves condicions laborals perquè la companyia accepti quedar-se

Després de mesos amb la incertesa entre els treballadors de Ryanair, la companyia i l’aeroport de Girona, finalment s’ha resolt el cas: Ryanair mantindrà la seva base a l’aeroport català.  Tot i això, la resolució ha vingut amb una condició, i és que els treballadors  hauran d’acceptar rebaixar les seves condicions laborals i passar de fixes a fixes discontinus.

Segons informa el canal 324, els treballadors hauran d’estar tres mesos a l’atur.  Aquesta és la principal condició que demanava la companyia irlandesa per quedar-se a Girona, tal com havia anunciat el passat agost.

Rebaixa de les condicions laborals

Amb aquest pacte, la companyia ofereix un contracte de nou mesos pels seus empleats. Els altres tres, els hauran de passar a l’atur. Si la majoria d’ells no acceptava aquesta condició, haurien de suspendre l’activitat la companyia a l’aeroport.

Això, però, no és tot. L’empresa tampoc  assenyalarà l’antiguitat dels treballadors en els nous acords que proposin. Això ja era un problema d'ençà que alguns treballadors van denunciar Ryanair per no pagar els que els pertocava en funció dels anys d’antiguitat. A més, en alguns casos també han modificat la categoria del treballador per una inferior. Per exemple, els tripulants de cabina ara passen a ser agents de servei al client.

Més de 400 possibles ERO

L’amenaça de la companyia de deixar l’aeroport de Girona va preocupar seriosament la Generalitat,  que preveia una forta davallada al sector turístic també causada pel Brexit. Amb tot això, també es va anunciar que Ryanair rebia 3,5 milions d’euros anuals del Govern català per operar a Girona.

Ryanair anunciava fa uns mesos que tenia intenció de tancar les seves bases als aeroports de Girona, Tenerife Sud i Las Palmas de Gran Canaria. Aquesta acció podria haver afectat fins a 432 treballadors, que durant setmanes van intentar negociar amb la companyia per evitar els ERO.

També et pot interessar...