Ryanair encara no ha decidit si tancarà la base de l'Aeroport de Girona

Els sindicats han convocat deu dies de vaga al setembre davant els possibles acomiadaments
Ryanair encara no ha decidit si tancarà la base de l'Aeroport de Girona | Cedida

 

Ryanair encara no ha decidit si tancarà o no la base de l'Aeroport de Girona i aclarirà la situació «d'aquí a dues setmanes». La responsable de recursos humans de la companyia irlandesa, Lisa McCormach, ho ha confirmat després de la reunió de mediació amb els sindicats USO i SITCLA, convocada per evitar la vaga de deu dies anunciada pels tripulants de cabina per al setembre.

 

La companyia exposava que hi havia un risc «potencial» de tancar la base de Girona

En un comunicat intern de la companyia enviat a tots els treballadors el passat 9 d'agost, la companyia parlava de risc «potencial» de tancament a Girona i anunciava que clausurava les bases de Tenerife i Las Palmas el 8 de gener. McCormach no ha volgut donar més informació sobre quines raons portaran a decantar la balança cap a un costat o cap a un altre i ha dit que hauran de valorar també com van les negociacions amb els sindicats.

 

La companyia exposava que hi havia un risc «potencial» de tancar la base de Girona | Cedida
 
La base de Vilobí d'Onyar va ser la més important de la companyia al sud d'Europa quan Ryanair va començar a operar i podria veure's abocada al tancament. L'aerolínia de baix cost planteja el tancament per l'endarreriment de l'entrega dels avions Boeing 737 Max, la pujada de costos de combustibles i l'increment dels salaris de la plantilla. Per això, la responsable de recursos humans no ha volgut donar més detalls i s'ha limitat a dir que estan estudiant l'escenari i que la decisió encara no està presa. 

 

 

El sindicat USO calcula que el tancament podria afectar 130 tripulants de cabina i uns 40 o 50 pilots

La responsable d'USO a Girona, Lídia Arasanz, ha dit que durant la reunió de mediació, en què no han arribat a cap acord, no els han facilitat més informació sobre l'afectació que tindria el tancament. Ha lamentat que «si volen fer un procediment d'acomiadament col·lectiu s'han de regir als procediments que marca la legislació espanyola, no poden funcionar amb amenaces».

 

A diferència que les bases canàries, que ja tenen fins i tot anunciada data de tancament per al 8 de gener de 2020, en el cas de Girona només es planteja el «risc» de tancar-la. Segons ha dit, a més, la companyia no els facilita dades de quina afectació podria produir el tancament de la base gironina. Segons ha calculat el sindicat USO, podrien ser 130 tripulants de cabina i entre 40 i 50 pilots. 

 

De fet, davant d'aquests possibles tancaments i acomiadaments, els sindicats USO i SITCPLA han convocat oficialment ja deu dies de vaga per al setembre per part dels tripulants de cabina. Si no hi ha cap acord abans, seran els dies 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 i 29 de setembre en les tretze bases arreu de l'Estat. 

 

També et pot interessar...