El personal de terra d'Iberia ha convocat quatre noves jornades de vaga a El Prat

El personal de terra de la companyia farà vaga els dies 24, 25, 30 i 31 d'agost

Els tres aeroports tindran nous directors a partir del 20 de setembre
Iberia torna a la vaga a El Prat els últims caps de setmana d'agost | Cedida

El personal de terra d'Iberia de l'aeroport d'El Prat convoca vaga els dies 24, 25, 30 i 31 d'agost. El comitè d'empresa de l'aerolínia ha denunciat «l'immobilisme» d'Iberia per negociar una solució pactada per al conflicte laboral que ja els va portar a la vaga l'últim cap de setmana de juliol. L'estancament de les negociacions no ha calmat l'ambient dels treballadors d'El Prat i, fonts del comitè de vaga, format per UGT i USO, critiquen que Iberia «ha jugat a dilatar els temps».

Els sindicats denuncien que no s'ha ofert cap solució a les demandes d'estabilització dels treballadors i que la meitat dels 2000 treballadors de la companyia són eventuals. A més, asseguren que Iberia fa un ús «abusiu» de les hores peremptòries, és a dir, les hores extres obligades.

Iberia no ha ofert solucions per millorar les condicions laborals dels treballadors

Tanmateix, la companyia considera que aquestes demandes s'han d'afrontar a partir del conveni col·lectiu estatal i no només des de l'àmbit local. Iberia no ha mogut fitxa per avançar amb les negociacions, de manera que els sindicats han convocat una segona vaga prevista per als dos últims caps de setmana d'agost.

Iberia no ha ofert solucions per millorar les condicions laborals dels treballadors | CatalunyaDiari.cat

 

Els sindicats convoquen les aturades per denunciar «la sobrecàrrega de feina i la falta de personal per cobrir les necessitats reals». L'estiu del 2018, la companyia va prometre solucions per aquesta sobrecàrrega i els sindicats van desconvocar una vaga prevista, però un any més tard les condicions són les mateixes.

El personal de terra ha fet diverses vagues per continuar exigint negociacions

L'última vaga, feta el cap de setmana del 27 i el 28 de juliol, va causar retards d'entre una hora i hora i mitja i es van cancel·lar 135 vols i una afectació de 15.000 passatgers i de les aerolínies Iberia, Vueling, British Airways, Emirates i Avianca.

El personal de terra d'Iberia també farà vaga els dies 14, 15 i 16 d'aquest mes a l'aeroport de Bilbao-Loiu. Les aturades, convocades per UGT, exigeixen solucions per l'excés de treball i es mantindran «tots els dilluns i divendres fins que ens facin cas», segons fonts sindicals. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari