Prop de 200 passatgers del Prat amb destí Egipte es queden sense volar després d'esperar deu hores

La companyia Nesma Airlines va cancel·lar el vol per un desperfecte a l’exterior de l’avió

El Prat
Els passatges d'un vol a Luxor es queden a terra després d'esperar més de 10 hores | CatalunyaDiari.cat

Uns 200 passatgers que aquest dilluns havien de volar des de l’aeroport del Prat cap a Luxor,a Egipte, s’han quedat a terra després d’esperar més de deu hores. Segons han fet públic els mateixos afectats a través de les xarxes socials, havien d’enlairar-se a primera hora de la tarda amb un vol xàrter de la companyia Nesma Airlines des de Barcelona, però la sortida es va endarrerir per un desperfecte a l’exterior de l’avió.

Lamenten la manca d'informació

Inicialment els passatgers van ser compensats amb un xec per menjar mentre eren a l’aeroport a l’espera de novetats, però al vespre el vol va quedar cancel·lat sense cap alternativa. Els afectats havien contractat els seus viatges a través d’agències intermediàries i han lamentat la manca d’informació per part de l’aerolínia, que és qui va suspendre el vol.

Una de les passatgeres afectades, Mariola Dinarès, ha relatat que el vol estava previst per aquest dilluns a les 15.45 hores, però un treballador responsable de validar l’embarcament ja els va advertir que la sortida s’endarreria per un desperfecte a l’aeronau. Segons els van detallar, l’avió havia rebut un cop d’un dels ‘fingers’ que enllaça la terminal amb les aeronaus, i calia veure si es podia reparar el desperfecte o bé operar el vol amb una nau alternativa.

Els passatgers han apuntat que van disposar d’uns xecs restaurant per poder menjar durant les hores d’espera a la Terminal 1, si bé han lamentat que en tot moment «hi va haver falta d’informació sobre l’hora de sortida del vol». Finalment, passades les 20 hores, des del taulell d’embarcament els van avisar que l’avió no s’enlairaria i que el viatge quedava cancel·lat. 

«Hi havia molt nerviosisme, amb tots els afectats reclamant una solució», ha explicat Dinarès, que ha assegurat que la Guàrdia Civil va intervenir al voltant de les 23 hores per demanar a tots els passatgers que desallotgessin la zona. Els agents els van exigir que facilitessin l’embarcament d’un altre vol programat a Romania des de la mateixa porta d’on haurien d’haver volat ells a Egipte. 

«La Guàrdia Civil va venir per fer-nos por», ha afegit Dinarès, que ha explicat que els van derivar a una cinta de la zona de recollida de maletes per a què tothom recuperés el seu equipatge i comencés els tràmits per reclamar els diners del viatge cancel·lat.

Cap contacte directe amb Nesma

La mateixa afectada ha relatat que, en el seu cas, el vol a Luxor servia per iniciar un creuer de quatre dies recorrent el Nil, per passar després tres nits a El Caire. Ella havia contractat el viatge a través d’una agència intermediària, sense haver fet cap contacte amb Nesma Airlines. Una situació repetida entre tots els passatgers, ja que tothom havia gestionat la reserva a través de diferents agències.

  

  

En aquest sentit, Dinarès ha criticat que cap portaveu de la companyia aèria els donés informació, i que totes les dades fossin a través d’un treballador aliè a l’aerolínia. Aquest dimarts, tots els afectats estan tramitant les respectives reclamacions. Algunes agències, segons han relatat els passatgers a les xarxes socials, els han ofert volar a mitja setmana per poder fer tota la ruta a Egipte, tal com tenien previst inicialment. 

  

  

Hi ha afectats, però, que han lamentat que no disposen de dies suficients de vacances per programar un viatge alternatiu, de manera que procuraran recuperar els diners perduts. Alguns testimonis han assegurat a Tv3 que el viatge per a tots quatre membres de la família els havia costat 10.000 euros.

 

També et pot interessar...


Comentaris
Jessica
Este martes 300 pasajeros de un vuelo Norwegian nos quedamos literalmente tirados porque nuestro vuelo que salía de Miami con destino Barcelona fue cancelado sin ninguna explicación. Sólo nos pagaron la primera noche de hotel y cada uno de nosotros tuvo que reubicarse vía telefónica en distintos vuelos porque no ofrecían ninguna alternativa. Muchos pasajeros siguen en Miami o repartidos por Europa intentando llegar a su casa.

envia el comentari