Acusen el tenor Plácido Domingo d'assetjament sexual

Nou testimonis asseguren a 'The Associated Press' haver-se sentit assetjades

Acusen a Plácido Domingo d'assetjament sexual
Acusen a Plácido Domingo d'assetjament sexual | EFE

Nou dones han acusat a Plácido Domingo, el tenor espanyol, de suposat assetjament sexual.  Els fets s’han fet públics la matinada d'aquest dimarts per ‘The Associated Press’, qui ha recollit els testimonis de les afectades i els ha publicat.

Domingo és un dels homes més reconeguts i poderosos en el món de l’òpera, i, segons els testimonis hauria aprofitat el seu recorregut professional per aprofitar-se de les noies. Les víctimes han assegurat al mitjà en qüestió que en algunes ocasions, el cantant les pressionava perquè mantinguessin relacions sexuals amb ell a canvi de papers en les seves obres, i algunes han expressat que a les que s’hi negaven les ‘castigava’ professionalment.

«Sempre t'estava tocant d'alguna forma» assegura un testimoni

Concretament, vuit cantants i una ballarina són les que han explicat l’assetjament sexual que van patir per part del tenor en trobades que van tenir lloc durant tres dècades, des dels anys 80. «Tenir un esmorzar de negocis no és estrany» relata una de les cantants, «algú que t’intenta agafar la mà durant un esmorzar de negocis és estrany» i procedeix a explicar «posar la seva mà sobre el teu genoll és una mica estrany. Sempre t’estava tocant d’alguna forma i sempre et feia petons».

A més d’aquest testimoni, una altra de les dones ha explicat que Domingo li va passar la mà per la faldilla, i unes altres tres van assegurar que les forçava a fer-se petons a la boca, en un vestidor, en una habitació de l’hotel, en una reunió...

Plácido Domingo és considerat un dels millors cantants d’òpera de tots els temps, guanyador de 12 Grammys, entre ells 2 llatins i 2 premis Emmy. A part d’això, també és un director prolífic i director de l’Òpera de Los Àngeles.

Més denúncies

Altres professionals de la indústria asseguren que darrere l’exitosa vida professional del cantant hi ha un secret, que tothom sap però ningú s’ha atrevit a dir. Mitja dotzena de dones més també han assegurat a l’agència que es van sentir incomodades pels suggeriments del cantant, inclosa una a la qual Domingo va invitar a sortir repetidament, i de forma molt insistent, després de contactar-la perquè cantés amb ell una sèrie de concerts als 90.

Així mateix, una trentena de representants del món de l’òpera —entre els quals ballarins, músics de l’orquestra, membres del personal, professors de veu i un administrador— expliquen que, en més d’una ocasió, havien presenciat un comportament sexual inadequat per part de Domingo, qui asseguren «perseguia a les noies més joves amb total impunitat».

Davant les acusacions, el cantant no ha volgut respondre a les preguntes de l’agència americana, però ha emès una declaració: «Les acusacions d’aquestes persones no identificades que daten de fa 30 anys són profundament preocupants, i com es presenta, inexactes».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari