Els onze fugitius buscats per Anglaterra que podrien estar amagats a Espanya

Les forces de seguretat expliquen que si se sospita d’algú, s’ha de contactar directament amb la policia

Buscados por Inglaterra
Busquen onze fugitius que pertanyen a una llista de 96 delinqüents, dels quals només queden ells per capturar | CatalunyaDiari.cat

L'Agència Nacional contra el Crim britànica (NCA) i l'organització benèfica Crimestoppers han difós una nova edició de la campanya 'Captura', amb la qual volen intentar localitzar i detenir onze fugitius de la Justícia britànica que han estat relacionats amb Espanya i en la qual col·laboren les forces de seguretat espanyoles.

En cerca i captura onze fugitius britànics

Els fugitius, entre els quals hi ha sospitosos d'assassinat, agressors sexuals i narcotraficants, són els onze casos que falten per resoldre d’una llista de 96, dels quals 84 ja han estat detinguts en edicions anteriors de 'Captura'. Tots els buscats tenen alguna relació amb Espanya, encara que les forces de seguretat sospiten que, amb el pas del temps, és possible que s'hagin desplaçat per altres països i que estiguin utilitzant identitats falses, segons ha advertit l'Ambaixada britànica en una nota de premsa.

A l’Operació ‘Captura’ col·laboren les forces de seguretat d'Espanya i el Regne Unit, ‘Crimestoppers’ i l'Ambaixada britànica a Espanya. Els ciutadans poden col·laborar telefonant als números 900 555 111 des d'Espanya o 0800 555 111 des del Regne Unit o escrivint a www.crimestoppers-uk.org. Els perfils dels fugitius estan a la secció dels més buscats de la pàgina web de Crimestoppers. A més, les forces de seguretat expliquen que si se sospita d’algú, s’ha de contactar directament amb la policia.

Narcotràfic, assassinat i violació

Cinc dels fugitius estan relacionats amb delictes de narcotràfic, dos amb assassinats, tres per agressions i un per delictes econòmics. Els organitzadors de 'Captura' comparteixen les seves dades ara que milions de britànics comencen les seves vacances estivals a l'estranger.

Un dels perfils més destacats és el de Sarah Panitzke (45 anys, Fulford), que està en crida i cerca per l'Administració d'Hisenda i Duanes del Regne Unit (HMRC), acusada de blanquejar uns 1.000 milions de lliures per a un grup criminal implicat en un frau de l'IVA. Per a cometre els presumptes fraus, Sarah va viatjar per Dubai, Espanya i Andorra, entre altres llocs. Es va escapolir el maig de 2013, abans que finalitzés el seu judici. Panitzke té accent de Yorkshire i fa uns 1.65 metres. Divuit membres de la seva banda han estat condemnats.

A la llista també apareix el presumpte assassí Allan Foster, de 43 anys i fugit des de maig de 2006, quan van matar a tirs a David Rice mentre estava dins del seu cotxe a la localitat britànica de South Shields. També hi apareix Kevin Parle, conegut com a 'Hemp' (39 anys, Liverpool) està buscat en relació amb dos assassinats ocorreguts a Liverpool, en 2004 i 2005. Mesura al voltant de 1.98 metres i és pèl-roig.També busquen a Derek McGraw Ferguson (56 anys, Glasgow) en relació amb l'assassinat de Thomas Cameron al juny de 2007 a la taverna The Auchinairn Tavern, en Bishopsbriggs, prop de Glasgow. No té cabell, té ulls verds/blaus i mesura al voltant de 1.55 metres.

Jonathon Kelly (38 anys, Glasgow) és considerat extremadament violent. Se’l busca per incomplir la llibertat sota fiança. A més, ha comès diverses agressions, entre elles, paralitzar a una víctima amb un matxet. Mesura al voltant de 1.78 metres, té complexió corpulenta, amb ulls blaus/grisos i a vegades porta barba. Té accent escocès i cicatrius en tots dos costats de la cara, braços i mà dreta. Per altra banda, Fatah Benlaredj (42 anys, Manchester, conegut com 'Samir') se’l busca per violar una nena de set anys en 2007.

Relacionats amb el narcotràfic

En relació amb casos de narcotràfic, la Justícia britànica intenta detenir al britànic John Barton (63 anys, Nottingham). Barton va ser condemnat en absència a una pena de presó de 20 anys en 2003 per conspirar per a importar heroïna per a la seva venda. Mesura uns 1.68 metres i té vincles amb Fuengirola.

Shashi Dhar Sahnan (61 anys, Leicester) se l'acusa d'importar heroïna cap al Regne Unit en 2007. Va néixer a l'Índia, porta un audiòfon en l'oïda dreta i és un home corpulent que mesura al voltant de 1.70m. També està Daniel Dugic (38 anys, Sèrbia), se li suposa un paper «fonamental» en la importació de 255 quilos de cocaïna al Regne Unit amb un valor de mercat d'uns 53 milions de lliures.

Dominic McInally (28 anys, Liverpool) és el presumpte líder d'una banda de narcotraficants que pretenia ingressar uns 1,25 milions de lliures al mes. Està en crida i cerca per la policia de Merseyside com a sospitós de conspiració per a subministrament de cocaïna. Mesura al voltant d'1,78 metres i és ros. A la llista també està Mark Quinn (55 anys, Liverpool), està en crida i cerca per la policia d'Escòcia per la seva presumpta implicació en la distribució d'amfetamines per valor d'11 milions de lliures. És un home corpulent i mesura al voltant de 1.75 metres.

Daniel Bowes, al qual buscava la Policia Metropolitana de Londres, ja no està en la llista de fugitius per petició de la Fiscalia i la seva euroordre es retirarà. L'últim arrestat i extradit a Regne Unit com a part de l''Operació Captura' ha estat Christopher Guest Habiti Jr, de 41 anys, que al juny va ser detingut després d'estar setze anys fugit de la justícia.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari