Primer dia de vaga dels vigilants de l'aeroport del Prat

Primeres hores amb grans aglomeracions, però tranquil·les

Vaga Prat
Els vigilants de l'aeroport del Prat han confirmat el seu consens per realitzar una vaga indefinida | EFE

 

ACTUALITZACIÓ 09/08/2019 11.00 hores

En la T2 de l'Aeroport de Barcelona s'han produït cues de gairebé una hora, entre les 9.00 i les 10.00 hores, mentre que en la T1 la situació és de normalitat amb esperes de màxim 15 minuts. Per evitar cues com les que van produir-se ara fa dos anys quan l'empresa Eulen era la concessionària del servei, Aena ha ampliat i delimitat amb cintes de seguretat el recorregut que els viatgers han de fer fins a arribar als filtres de seguretat. 

ACTUALITZACIÓ 09/08/2019 7.30 hores

Primer dia de la vaga indefinida a l'aeroport del Prat. Els vigilants de seguretat realitzaran una aturada de 24 hores al dia i la jornada ha començat amb calma. Els usuaris han arribat a les instal·lacions amb moltes hores d'antelació en previsió a les possibles dificultats que poden sorgir arran d'aquesta situació, però de moment, segons alguns viatgers expliquen a les xarxes socials, passen els controls en pocs minuts, tot i l'aglomeració de gent.

Vaga indefinida dels vigilants del Prat

Com ja era previsible des de fa hores, els vigilants de l'aeroport del Prat han decidit realitzar una vaga indefinida de 24 hores al dia. La notícia es confirma després que l'assemblea hagi votat aquesta tarda per realitzar una vaga que començarà demà divendres dia 9. En la votació han participat 177 dels prop de 500 treballadors cridats a les urnes, dels quals 175 han rebutjat la proposta que els feia la direcció de Trablisa.

L'assessor del comitè de vaga de l'empresa adjudicatària, Juan Carlos Giménez, ha reiterat que els vigilants compliran els serveis mínims del 90% perquè no els acomiadin i ha garantit que no provocaran cues als controls. A més, ha informat que el comitè de vaga ha rebut diverses denúncies per part de Trablisa i ha alertat que, si finalment l'aturada es declarés il·legal, cap treballador no tornaria a fer vaga mai més «per por del que li pogués passar».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari