El Prat

Els vigilants de l'Aeroport del Prat i Trablisa no arriben a cap acord i es manté la vaga

Abans de la reunió, els treballadors reivindicaven el seu dret a fer vaga i admetien «poques esperances» de tancar un acord

Esperaven una «proposta de mínims», però finalment no hi ha hagut acord. La reunió entre els representants dels vigilants de seguretat de l'aeroport de Barcelona-El Prat i la direcció de l'empresa Trablisa ha finalitzat sense cap acord, de manera que es manté la vaga indefinida prevista per a aquest divendres.  La reunió ha començat a les 10 h del matí d'aquest divendres, i després de gairebé tres hores no s'ha aconseguit arribar a cap entesa.

Abans de la reunió, l'assessor del Comitè de Vaga de Trablisa, Juan Carlos Giménez, expressava que els vigilants dels controls de seguretat del Prat esperaven que l'empresa fes una «proposta de mínims». 

En una atenció als mitjans abans de començar la mediació, Giménez ha declarat que els treballadors tenen «tot en contra» en les negociacions amb Trablisa. «L'empresa portarà una proposta de mínims per dir que negociem, però no tenim esperances que sigui de profit per als treballadors», ha afirmat.

L'assessor del Comitè de Vaga de Trablisa, Juan Carlos Giménez
L'assessor del Comitè de Vaga de Trablisa, Juan Carlos Giménez | ACN

Reclamen el seu «dret a fer vaga»

Així mateix, Giménez ha reiterat que els vigilants tenen «tot el dret a fer vaga» i que per complir amb els serveis mínims del 90% establerts per la delegació del govern espanyol s'hauria de trucar personal que està de baixa o de vacances. 

A més, Giménez ha criticat el suport que rep Trablisa per part d'Aena i del govern espanyol i ha apuntat que, malgrat que la proposta de l'empresa no tindrà «ni els mínims» que demanen els vigilants, els treballadors convocaran una assemblea aquest dijous per valorar si mantenen la vaga indefinida per aquest divendres.

També et pot interessar...