Diverses persones en un aeroport

Serveis mínims del 90% per a la vaga de vigilants de seguretat a l'aeroport del Prat

Els 500 treballadors cridats a la protesta reclamen millors condicions salarials i laborals

El govern espanyol ha fixat en un 90% els serveis mínims de la vaga indefinida i de 24 hores de treballadors de seguretat i vigilància a l'aeroport del Prat, convocada a partir d'aquest divendres.  Així ho ha establert una resolució de la delegació del govern espanyol a Barcelona amb l'objectiu de garantir el funcionament dels serveis «essencials» de vigilància, segons ha confirmat l'ACN.

Asseguren que estan pitjor que amb Eulen, l'anterior companyia

S'ha arribat a aquesta situació després que els treballadors de l'empresa Trablisa – l'encarregada dels controls de seguretat de l'Aeroport – anunciessin la passada setmana que es declaraven en una vaga indefinida a partir d'aquest pròxim divendres dia 9 d'agost.

Els 500 empleats cridats a la protesta denuncien que no es respecta la paritat en els llocs de feina ni les rotacions de plantilla  per compartir les feines més dures. Així, reclamen més descansos i rotacions per fer front a l'augment de feina que, segons ells, hi ha hagut en els darrers anys, un increment salarial d'un euro a l'hora i una plaça de pàrquing gratuïta.

A part, el col·lectiu protesta per la «pèrdua de drets» que ha suposat l'arribada d'aquesta companyia, que es va fer càrrec del servei de seguretat després d'Eulen, amb qui els treballadors van mantenir un llarg conflicte que va derivar en millores de les condicions laborals. Ara, asseguren que estan «pitjor» que amb Eulen i acusen l'empresa adjudicatària d'incomplir les mesures que va fixar  el laude obligatori que va acabar amb l'aturada de l'estiu del 2017 que va col·lapsar l'aeroport.

Els vigilants de seguretat ja havien convocat una vaga en  dues ocasions, la primera, al febrer es va arribar a un acord «que no han complert». La segona es va registrar el mes de juliol però es va tirar endarrere perquè les reclamacions dels treballadors ja estaven judicialitzades i l'empresa els va acusar de cometre una il·legalitat.

Trablisa farà una nova oferta als treballadors el 7 d'agost per intentar aturar la vaga dels vigilants del Prat

A més, els responsables de l'empresa Trablisa s'han compromès a fer una nova oferta als treballadors per intentar aturar la vaga indefinida de vigilants de seguretat de l'aeroport del Prat que començarà el 9 d'agost. És el resultat de la reunió que ambdues parts van mantenir durant prop de vuit hores el passat divendres a la seu dels Serveis Territorials del Departament de Treball.

L'empresa presentarà la nova proposta en una pròxima reunió que ambdues parts mantindran a la mateixa seu el 7 d'agost a partir de les deu del matí. Les mateixes fonts, però, han considerat que  la proposta no té cap credibilitat, perquè l'empresa ja els ha anunciat que no inclourà millores econòmiques.

El clima de diàleg entre les dues parts està enrarit pel fet que Trablisa, que és la companyia adjudicatària dels controls de seguretat de l'aeroport del Prat fins al 31 de maig de l'any vinent, hagi denunciat als jutjats socials de Barcelona l'aturada i hagi presentat un conflicte col·lectiu a la Generalitat al·legant que és «il·legal» i «trenca la bona fe negociadora».

També et pot interessar...