El Prat

Els controladors de seguretat de l’aeroport convoquen una vaga indefinida

Les aturades, tal com esmenten, seran de 24 hores i tindràn el seu inici a les 9 del matí

Més problemes al Prat.  Si aquest matí s'informava de la cancel·lació de 122 vols per part de Vueling, aquesta tarda s'ha donat a conèixer que els treballadors de seguretat també opten per dur a terme una vaga indefinida a partir del pròxim 9 d'agost. La convocatòria ve —novament— de la mà del comitè d'empresa de Trablisa, organització concessionària del servei de vigilància als controls de seguretat de l'aeroport del Prat, el qual convocarà una aturada de 24 hores pel 9 d’agost.

La protesta convocada per al juliol era il·legal

Fonts del comitè han avançat que registraran la vaga el proper dilluns, recuperant així l’aturada que volien fer aquest juliol i que al final van anul·lar. En aquell moment, el comitè reclamava que es complissin tots els punts del laude dictat fa dos anys, especialment en relació al plus de productivitat de 150 euros i als descansos reglamentaris.

La convocatòria de vaga, però, no va prosperar perquè el sindicat USO havia denunciat el plus a l’Audiència Nacional, segons va advertir Trablisa, i això la feia il·legal. Ara, el comitè ha constatat que la denúncia no existeix.

 

El comitè d'empresa denunciarà Trablisa

Com que no hi ha cap impediment legal per convocar una aturada, apunta el comitè d’empresa, els treballadors seran cridats a la vaga pel proper 9 d’agost per tal d’exigir que es respectin els punts del laude. En paral·lel, el comitè d’empresa ha anunciat que denunciarà Trablisa per haver forçat la desconvocatòria de la protesta del juliol amb arguments falsos.

Tal com recull 'Betevé', l'Alternativa Sindicat ha explicat que la direcció de l'empresa de seguretat ha decidit no presentar-se a la reunió que el comitè havia convocat aquest divendres amb l'objectiu d'abordat aquestes diferències, quelcom que consideren una «irresponsabilitat» i un «clar menyspreu» tant a la representació laboral com als usuaris de l'aeroport.  

També et pot interessar...