Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Vaga d’Iberia al Prat l’últim cap de setmana de juliol

La parada que provocaran coincideix amb un dels caps de setmana amb més activitat per les vacances d’estiu
La vaga l'han convocat el personal de terra d'Iberia | Agenttravel

 

El personal de terra d’Iberia ha convocat una vaga per als dies 27 –dissabte– i 28 –diumenge– de juliol a l’Aeroport de Barcelona  en un dels caps de setmana més actius per la plena campanya de les vacances d’estiu, segons ha avançat ‘El Periódico’.

La vaga ha estat convocada pel  comitè d'empresa d'Iberia, i ha estat causada per la mancança de diàleg amb la direcció de l'empresa. Els treballadors han volgut negociar una situació referent a una sobrecàrrega de treball de la plantilla, la qual està formada per unes 2.000 persones. 

UGT, el sindicat que forma la major part del comitè d'empresa, ha informat que la vaga és en protesta per la falta de personal suficient per a cobrir les necessitats reals que té Iberia, a part dels incompliments sistemàtics per part de la direcció de pactes  que ja tenien tancats amb els treballadors. 

A l'espera d'una planificació industrial

La UGT ha volgut denunciar que els treballadors segueixen esperant una planificació industrial per a l'Aeroport del Prat, en el qual es contempli la contractació que és necessària per a una empresa de les dimensions d'Iberia. Asseguren que, quan coneguin aquestes condicions, podran solucionar el problema de la sobrecàrrega de treball, de la qual es queixen des del comitè, entre altres problemes que hi van lligats. 

UGT, a més, ha afegit que l'empresa es va comprometre el passat any 2018 a solucionar aquesta mateixa problemàtica  en les negociacions per a desconvocar una vaga, «però un any més tard, els problemes segueixen sent els mateixos, amb l'agreujament de l'increment de la càrrega de treball  respecte a aquest moment i la falta de solucions quant al dimensionament de la plantilla». 

UGT demana disculpes a tots els usuaris que puguin quedar afectats per la vaga de finals de mes | CatalunyaDiari.cat

Contractació estable, increment de plantilla i hores extres 

Els principals problemes que ha relatat el sindicat són la mancança de contractació estable, la necessitat d'incrementar la plantilla eventual –la qual ja supera el 50%– i l'ús indiscriminat d'hores extres d'obligat compliment. 

A més, la UGT ha volgut expressar la seva  lamentacióper les afectacions que pugui arribar a provocar la vaga que han convocat, ja que són conscients que a l'època estival és quan es produeix un  fort creixement de l'activitat a l'aeroport, però també és quan més problemes pateixen els treballadors per les seves condicions laborals

Vaga de vigilants, finalment desconvocada

A finals del passat mes de juny, els vigilants dels controls de seguretat de l'aeroport del Prat convocaven aturades parcials a partir del 12 de juliol. Al preavís que el comitè d'empresa de Trablisa havia registrat al Departament de Treball s'indicava que es convocaven sis aturades d'una hora i mitja tots els divendres, diumenges i dilluns. De no satisfer-se aquestes demandes, el comitè d'empresa tenia previst convertir la vaga en indefinida a partir de l'1 d'agost.

Però, finalment, els vigilants van haver de desconvocar la vaga, ja que es va notificar al comitè que la vaga era il·legal perquè un dels punts que reclamaven ja estava registrat a Madrid.  Els representants del comitè d'empresa reclamaven que es complissin els punts fixats al laude amb què es va resoldre el conflicte laboral del 2017. Entre ells, destaca un plus de productivitat de 200 euros mensuals o poder descansar 10 minuts per hora

També et pot interessar...