Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Desconvoquen la vaga de vigilants de l'Aeroport del Prat prevista aquest mes

Es va avisar als treballadors que la convocatòria d'aturades parcials estava invalidada
La vaga de vigilants de seguretat ha estat desconvocada aquests dimecres | Twitter / @AlexandreAndreu

 

El passat dijous es feia públic que els vigilants dels controls de seguretat de l'aeroport del Prat convocaven aturades parcials a partir del 12 de juliol. Al preavís que el comitè d'empresa de Trablisa havia registrat al Departament de Treball s'indicava que es convocaven sis aturades d'una hora i mitja tots els divendres, diumenges i dilluns. De no satisfer-se aquestes demandes, el comitè d'empresa tenia previst convertir la vaga en indefinida a partir de l'1 d'agost.

Avui però, s'ha conegut que finalment els vigilants no aniran a la vaga, segons ha avançat 'betevé'. Així ho han decidit el comitè de vaga, l'empresa i la mediació del Departament de Treball després que es notifiqués als convocants de l'aturada, ahir dimarts, que la vaga era il·legal perquè un dels punts que reclamen ja estava registrat a Madrid,  per part del sindicat Unió Sindical Obrera, quelcom que comporta un conflicte col·lectiu que invalidaria la convocatòria. 

L'any passat els treballadors van fer vaga durant el mes d'agost que van causar llargues cues de passatgers
L'any passat els treballadors van fer vaga durant el mes d'agost que van causar llargues cues de passatgers que esperaven per accedir al control de seguretat | Cedida

 

Reclamen un plus de productivitat 

Els representants del comitè d'empresa reclamen que es compleixin els punts fixats al laude amb què es va resoldre el conflicte laboral del 2017. Entre ells, destaca un plus de productivitat de 200 euros mensuals o poder descansar 10 minuts per hora. És per aquest motiu que els treballadors insisteixen a fer vaga i l'assessor del comitè de vaga, Juan Carlos Giménez, ha assenyalat que es durà a terme una nova reunió per valorar si poden tornar a convocar l'aturada.

El gener passat els vigilants de Trablisa ja van convocar una altra vaga per a finals de febrer, que havia de coincidir amb el Mobile World Congress. Finalment, però, va ser desconvocada després que l'empresa cedís a bona part de les reivindicacions  del comitè, entre elles el cobrament de les hores extres o temes relacionats amb la salut laboral.

També et pot interessar...