Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La nova escola obrirà el setembre al barri de Navas, en el districte de Sant Andreu

La primera escola de segona oportunitat pública d'Espanya obre a Barcelona

El centre comença el setembre amb 30 alumnes i aprofita l'antic CAP de Sant Andreu

La nova escola obrirà el setembre al barri de Navas, en el districte de Sant Andreu
La nova escola obrirà el setembre al barri de Navas, en el districte de Sant Andreu | Ajuntament de Barcelona

 

La primera escola de segona oportunitat de propietat 100% pública de tot Espanya obre a Barcelona el mes de setembre.  L'escola, que començarà el proper curs escolar amb 30 alumnes, ja s'està construint en el local que fa uns anys ocupava l'antic CAP de Navas, en el districte de Sant Andreu. Aquest nou centre, que vol aconseguir que els nois que han deixat els estudis tornin a apostar per la formació, s'uneix als set centres d'aquestes característiques que ja existeixen arreu de Catalunya, segons informa 'El Periódico'.

Barcelona serà la primera ciutat d'Espanya en incorporar una escola de segona oportunitat de titularitat pública. Es tracta d'una gran novetat, tenint en compte que el fracàs escolar és un dels més grans desafiaments del sistema educatiu actual. En la lluita per aconseguir que un noi o noia que ha deixat d'estudiar i que no treballa torni a creure en l'educació i decideixi formar-se de nou per inserir-se amb més garanties en el mercat laboral, juguen a motivació, les frustracions i les expectatives, així com a capacitat de donar una resposta correcta i personalitzada a cada cas concret.

És millor que et llegeixis tota la prova, perquè podries trobar-hi pistes amagades | iStock

 

Concurs públic

Els impulsors d'aquestes escoles defensen una educació que ofereixi continguts en funció de les seves necessitats, voluntats i capacitats dels nois escolaritzats. Es tracta d'alumnes amb peculiaritats especials, ja sigui pel seu entorn familiar, social, econòmic, per la seva experiència en l'educació o, sobretot, per la seva falta d'orientació. 

La gestió, guanyada per concurs públic, està a les mans de Salesians Sant Jordi i de la Fundació El Llindar. Disposarà de sis professionals a temps complet.  El consistori ha invertit un total de 550.000 euros en la reforma de l'edifici, i disposarà d'una inversió d'1,2 milions d'euros pels propers anys. En el curs 2020-21 s'uniran 30 alumnes més, que passaran a formar part dels poc més de mil estudiants que intenten canviar el seu futur en aquests centres a Catalunya. 

17.000 joves a Catalunya ni estudien ni treballen

Segons un informa de la Fundació Barcelona Formació Professional del 2016,  a Catalunya hi ha més de 17.000 persones entre 16 i 24 anys que ni estudien ni treballen. La directora de la Fundació El Llindar, Begoña Guasch, ha denunciat la falta d'atenció que té aquest tipus de formació no regalada des de fa molts anys. De fet, aquests centres formaven part d'un decret d'escola inclusiva aprovat pel Govern l'any 2017. Les entitats insten al govern a aplicar-lo, per potenciar i reglar aquesta formació no reglada.

També et pot interessar...