Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Aproven el decret per convertir col·legis concertats o privats en públics

La mesura és una resposta a l'augment de demanda d'escoles públiques

Aproven el decret per convertir col·legis concertats o privats en públics| CatalunyaDiari.cat

El Parlament ha aprovat per unanimitat la mesura que convertirà col·legis privats o concertats en públics. Es tracta d'un decret del Govern que regula el procediment d'integració de centres educatius a la xarxa de titularitat pública de la Generalitat. S'aplicarà en funció de les necessitats d'escolarització, si el centre ho sol·licita, i a través d'un  «acord mutu» entre el centre i el departament d'ensenyament. 

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Segons el decret aprovat,  els professors podran mantenir el vincle amb l'escola, així com les seves condicions de treball, una vegada el centre s'hagi integrat a la xarxa pública. La causa principal d'aquest traspàs de titularitat ha estat la d'«enfortir» la xarxa pública i donar resposta a les necessitats d'escolarització, segons el conseller d'ensenyament, Josep Bargalló.

Bargalló ha explicat també que d'aquesta manera s'està responent a un augment «notable» de la demanda de les places públiques en els últims anys.  A més, ha apuntat que no només es tracta d'una mesura per estalviar en recursos, sinó que també, en molts casos, és l'última solució. «A l'Eixample de Barcelona no hi ha més solars. Si no podem construir nous centres públics, l'única solució és aquesta», assenyalava el conseller.

Crítiques al sistema actual

D'altra banda, la portaveu dels comuns, Susana Segovia, ha animat el Govern a debatre sobre  «el sistema actual de dualitat entre la xarxa pública i la concertada», que «atempta contra el principi d'equitat en l'educació». Per la seva banda, el diputat de la CUP Carles Riera, ha demanat que aquest decret no es quedi en una «resposta puntual» i ha avisat que des de la CUP no volen que serveixi per rescatar «escoles privades mal gestionades».

També et pot interessar...