El grup Volksvagen podria fabricar un nou cotxe a Martorell

La fàbrica de Martorell és una de les quatre opcions per assumir la fabricació del nou 'SUV coupé'

seat concessionari
SEAT Martorell estaria estudiant començar a fabricar l'Arona | Cedida

El grup Volksvagen ha de decidir en els pròxims dies on es fabricarà el seu nou model de cotxe 'SUV coupé'. Són quatre les fàbriques que es trobarien entre les candidates per a acollir aquest nou model de la marca alemanya, entre les quals hi ha la planta de Navarra i la Seat Martorell.

Per a aquesta nova elecció s'estan tenint en compte molts requisits, però l'essencial perquè les candidatures poguessin ser presentades és que tinguin la capacitat suficient per a poder suportar una línia nova de fabricació.

Actualment, la planta de Pamplona es dedica a fabricar els models de Volksvagen Polo i T-Cross. En canvi, la Seat Martorell fabrica els turismes petits –en terminologia interna de l'empresa– MQB A0: els models Ibiza, Arona i l'Audi A1.

Navarra amb més possibilitats, però Martorell en sortiria guanyant

Segons ha publicat 'Coche Global', els sindicats de la fàbrica de Martorell són conscients que la factoria de Navarra té més números d'aconseguir guanyar la candidatura per a fabricar el nou cotxe.

Tot i això, els sindicats de Seat, que estan seguint el procés d'adjudicació d'aquest model de cotxe, creuen que probablement Pamplona no podria assolir la capacitat de fabricació i hauria de renunciar a algun altre model per a poder afegir aquest a la seva línia. D'aquesta manera, si Martorell finalment no guanya la candidatura, en podria sortir beneficiada de totes maneres, ja que estaria disposada a acollir la línia de fabricació a la qual renunciï Pamplona.

Fonts de Seat han indicat que en aquests moments no hi ha cap procés d'assignació immediata d'un model per a la planta de Martorell, tot i que reconeixen la capacitat de la fàbrica per a assumir la producció d'un altre turisme de la plataforma MQB A0.

La plantilla de Seat Martorell també està a l'expectativa del que pugui passar, ja que estan esperant saber si després d'estiu es recuperarà un torn de feina que es va suprimir el passat mes de juny. Es tracta de la línia on es fabricava l'Audi A1, i el van haver de tancar temporalment per unes vendes per sota de l'expectativa. La mateixa planta de Martorell està estudiant, també, començar a produir el model Arona en aquesta mateixa línia de l'A1, que ara mateix està inutilitzada.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari