Els dos germans propietaris del grup Bon Preu dialoguen per evitar-ne la divisió

L'equip legal de Josep Font apel·larà contra el seu germà davant del Suprem després de la resolució de l'Audiència de Barcelona
Els germans de Bon Preu intenten arribar a un acord per evitar la divisió del grup | Europa Press

 

La resolució de l'Audiència de Barcelona ha forçat als germans Font, copropietaris del grup Bon-Preu-Esclat, a iniciar el diàleg per evitar la ruptura de l'empresa. L'expresident del grup, Josep Font, i els seus representants legals són els més interessats a redreçar la relació. Volen buscar una sortida pactada amb el seu germà, Joan Font, que sortegi la divisió dels actius del grup, ja que els beneficis econòmics que factura són de més de 1.000 milions d'euros a l'any, tot segons anuncia 'Crónica Global'.

 

No és la primera vegada en la qual els germans Font intenten arreglar les coses per la via dels tribunals. El número dos de la cadena, el passat gener, va sorprendre a tothom al fer un pas enrere i cedir el càrrec i totes les responsabilitats de la companyia a Abel Font, un dels seus fills. Aquest fet va suposar que des d'aquell moment, el president de la companyia, Joan Font, tingués com a principal interlocutor a la companyia al seu nebot.

Les dues famílies han tingut punts de vista difererents des del 2015, però amb la pujada al càrrec d'Abel va tornar a sorgir el diàleg. Des de l'entorn de Josep Forn, s'apunta que el president no va ser suficient «empàtic ni generós» per aconseguir l'acord desitjat en el seu moment. Però ara, el que ha marcat la resolució de l'Audiència de Barcelona és un abans i un després, donant suport a l'estratègia de Joan Font que s'ha aprovat amb un vot particular que és contundent davant arguments dels seus companys.

Els adversaris en la lluita legal s'aferren al pronunciament del magistrat José María Ribelles Arellano per remarcar que el tribunal podria canviar d'opinió.

 

Recurs davant del Suprem

Els representants legals de Josep Font presentaran un recurs d'apel·lació en els pròxims dies davant del Tribunal Suprem, ja que, segons afirmen els seus portaveus, no poden donar la sentència de l'Audiència de Barcelona com a definitiva en deixar el futur de l'empresa com a grup a l'aire.

La divisió en lots del conglomerat suposaria la destrucció del valor de l'empresa, fet que afectaria els dos propietaris que actualment es reparteixen les accions de la cadena al 50%, segons informa el mitjà. També han manifestat que seria molt complicat abordar la separació de diverses qüestions com els centres logístics o la mateixa marca Bon Preu-Esclat.

S'apel·la a la generositat d'ambdues parts per superar la pugna als tribunals i adreçar el futur de l'empresa familiar, la qual actualment també es troba amb el problema de veure com incorporar la tercera generació a la companyia. Per al moment, Abel i la seva cosina ja són part del grup fent les funcions de desenvolupament del supermercat en línia.

 

Els germans Font encara no han arribat a un acord, i si el diàleg torna a fracassar novament, serà el Tribunal Suprem qui tingui l'última paraula.

 

També et pot interessar...