Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Fernando Sánchez Costa és el nou president de Societat Civil Catalana

SSC titlla els partits constitucionalistes d'«incapaços» a l'hora de trobar un projecte en comú

El president de la plataforma, Sánchez Costa, considera que s'ha d'apostar per mesures que beneficiïn Espanya i Catalunya

Fernando Sánchez Costa és el nou president de Societat Civil Catalana
Fernando Sánchez Costa, el president de Societat Civil Catalana, ha criticat la manca d'interès per negociar dels partits constitucionalistes  | TV3

 

El president de Societat Civil Catalana (SCC), Fernando Sánchez Costa, va criticar el passat dilluns 8 de juliol que els partits constitucionalistes fossin «incapaços d'asseure's a parlar un projecte comú d'Espanya» i els va demanar que tinguin sentit d'Estat. «Els que vam viure aquells moments tan difícils l'octubre del 2017 ens costa entendre per què els partits constitucionalistes són incapaços d'asseure's a parlar d'un projecte comú a Espanya», va afirmar en una entrevista de 'El Periódico' recollida per Europa Press.

Sánchez Costa ha defensat que «és el moment que el constitucionalisme tingui sentit d'Estat, de responsabilitat històrica», i el contraposa amb l'independentisme perquè considera que sempre ha estat capaç de posar-se d'acord per a arribar al Govern. El nou president de l'entitat es va mostrar partidari del diàleg entre el Govern i la Generalitat «sempre dins del marc constitucional i legal, com passa en qualsevol democràcia del segle XXI», i va apostar per valorar les opinions independentistes amb el fi de millorar Espanya.

Sánchez Costa es decanta pel pluralisme polític

«Crec que l'independentisme té moltes raons encara que no té raó. S'han d'escoltar i aprofitar per poder millorar Espanya i Catalunya», va declarar. En aquest sentit, va dir que «no s'ha de tenir por de la reforma constitucional, s'ha de tenir por del sectarisme i de l'enfrontament», però va opinar que la societat és prou madura per a entendre que ha arribat el moment d'un acord que beneficiï tot l'Estat i que els catalans se sentin coprotagonistes d'Espanya.

Sobre l'1-O, el va definir com «una espècie d'insurrecció postmoderna» però que no està recollida en el Codi Penal perquè, segons ell, està pensat amb les categories del segle XIX i XX, de manera que defensa reformar-lo.

També et pot interessar...