ENQUESTA

📊 Creus que haurien de concedir als presos catalans el règim de semillibertat?

Els vigilants d'Ombuds afegeixen mobilitzacions a la vaga

Al primer dia de vaga indefinida s'hi ha sumat més del 90% de la plantilla
Segons el secretari general del SPS, molts dels vigilants estan treballant gratuïtament o no han acudit als seus llocs de feina | EFE

 

Els treballadors de l'empresa de seguretat Ombuds estan farts, i estan disposats a portar ben lluny les seves protestes. A la vaga indefinida que ADN Sindical i l'Associació Professional de Seguretat i Serveis de Tarragona (APSS-T) va convocar a partir d'aquest dimarts, 16 de juliol, s'hi sumaran diverses mobilitzacions que comencen el dilluns vinent. El primer dia de la protesta es finalitza amb èxit, en una vaga en què s'ha unit el 90% de la plantilla de l'empresa.

 

Gairebé 300 persones, que són tots els treballadors que l'empresa té a Catalunya, estan convocades aquest dilluns a l'entrada de personal de la Ciutat de la Justícia de Barcelona amb l'objectiu de protestar davant la institució. Volen fer públiques les seves queixes: El 80% dels treballadors del grup no ha cobrat ni el sou de juny ni la paga extra que havien de rebre fa tan sols una setmana.

 

Ombuds, una de les empreses de seguretat més important d'Espanya, va anunciar el dilluns de la setmana passada la seva manca de liquiditat. La conseqüència més directa d'aquesta situació és un impagament dels sous de l'últim mes als seus 8.000 treballadors en actiu. Ombuds estaria obert a entrar en concurs de creditors en el 75% de l'empresa per a poder solucionar els deutes pendents amb Hisenda i la Seguretat Social. Aquest deute que té ara l'empresa seria, segons la llista de morosos que va publicar l'Agència Tributària, de més de 16,2 milions d'euros.

 

Finançament congelat

El grup disposa de tres mesos, ampliables a quatre, per trobar el finançament que permeti seguir amb la seva activitat. La situació d'insolvència, segons l'empresa, ha vingut directament provocada perquè les diferents entitats bancàries amb què treballa van voler canviar el contracte de finançament, amb condicions que Ombuds no va voler acceptar. Va ser llavors quan el finançament va quedar congelat i l'empresa va quedar sense liquiditat.

 

Segons informa 'Crónica Global', ara existeix un inversor que estaria disposat a continuar l'activitat del grup. Els treballadors destaquen que la vaga ha superat el 90% en el seu primer dia i que s'han respectat amb rigorositat els serveis mínims que estableix la Generalitat (que treballi el 75% dels vigilants de FGC, Renfe i els grups de comunicació amb qui treballen), tot i que no hi estan d'acord.

 

També et pot interessar...