Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Glándula pineal: cómo activarla y para qué sirve

Tot sobre la glàndula pineal, vinculada amb el tercer ull

T'expliquem en què consisteix i quines utilitats té
Glándula pineal: cómo activarla y para qué sirve
Aprèn a activar aquesta glàndula i com en pots treure profit | HOROSCOPOMAGICO.COM

 

Coneguda també amb la denominació de cos pineal i d'epífisi, la glàndula pineal és una glàndula endocrina de mida petita que està situada a l'interior del cervell, a l'alçada dels ulls, i que té forma de con de pi. A causa de la seva ubicació, alguns corrents de l'estil de la teosofia la relacionen amb el tercer ull, l'element que fa que puguem dur a terme el desenvolupament del sisè sentit i adonar-nos de les coses que, en teoria, els ulls no poden percebre.

Si continues llegint, descobriràs en què consisteix exactament la glàndula pineal, des de quin moment i per quins motius està vinculada amb trets tan especials i com pots dur a terme la seva activació, amb l'objectiu de poder procedir a l'obertura del tercer ull.

Definició del cos pineal

El cèlebre Descartes, segles enrere, ja havia fet una descripció d'aquesta glàndula com el lloc on l'ànima reposa. Tal com hem detallat una mica més amunt, l'epífisi està ubicada a l'interior del cervell, a nivell dels ulls.

Sabem que el cervell humà és simètric i conté dos hemisferis, l'esquerre i el dret, però en el cas de la glàndula pineal aquesta simetria queda trencada. Durant l'època de l'antic Egipte, de fet, el cos pineal es representava a partir de l'ull d'Horus i es pensava que era una porta que servia per tal de connectar dimensions diverses.  Els egipcis creien fermament que ajudava la gent a anar més enllà del plànol material i a arribar a unes dimensions de consciència més elevades.

Durant l'època de la Roma catòlica, alguns autors afirmen que la representació del cos pineal es feia a través d'un con de pi, i hom explica que les elits dels diferents moments de la història han dut a terme el desenvolupament d'una simbologia molt important relacionada amb aquesta glàndula.

Glándula pineal: cómo activarla y para qué sirve
Les elits dels diferents moments de la història han dut a terme el desenvolupament d'una simbologia molt important relacionada amb aquesta glàndula| HOROSCOPOMAGICO.COM
 

Usos vinculats amb aquesta glàndula

Quan el seu funcionament és l'adequat, l'epífisi possibilita que tinguem un desenvolupament espiritual ple i que les freqüències de la vibració que emetem siguin més elevades. En cas d'haver activat aquesta glàndula, podrem meditar més profundament i gaudirem d'una llibertat d'acció molt més sòlida dins de l'univers físic on ens trobem.

Tot sembla apuntar al fet que el cos pineal té una gran influència en la nostra manera de sentir les coses i de reflexionar-hi. De fet, s'encarregaria de la regulació dels ritmes circadiaris i de la dels ritmes vinculats amb la vigília i el son, que tenen uns efectes directes sobre els nivells d'estrès, d'hormones i de rendiment del cos. El fet d'activar aquesta glàndula pot fer que aconseguim regular més fàcilment els nostres nivells energètics, l'estat d'ànim i també els cicles del son.

El tercer ull i la glàndula pineal

L'aspecte de l'epífisi és molt similar al dels ulls: de fet, també té una connexió amb el còrtex visual del nostre cervell i, a banda d'això, els seus teixits i la forma que té són exactament iguals que els dels ulls. I això no és tot: les cèl·lules d'aquesta glàndula tenen una composició molt similar a la de les cèl·lules de la retina, i també disposen de determinades proteïnes que no es troben presents a la resta de l'organisme. 

Al nostre organisme, cadascuna de les diferents parts que tenim consta de funcions concretes. Per això, hi ha molta gent que creu que el cos pineal, que es troba al bell mig del cervell de les persones i s'assembla en gran mesura als ulls, pot ser una mena de tercer ull. Ara bé, únicament pot funcionar en cas que tinguis clar de quina manera pots dur a terme l'activació de l'epífisi.

Activació de l'epífisi

S'han fet algunes investigacions que afirmen que aquesta glàndula, dins de la societat moderna, té propensió a calcificar-se i que, per això, el seu bon funcionament es veu obstaculitzat. Per tal de restaurar la correcta funció de l'epífisi, doncs, hauríem de descalcificar-nos l'organisme. Una manera d'aconseguir-ho és modificar determinats costums quotidians com ara mirar de no prendre aigua directament de l'aixeta o intentar evitar els dentífrics amb fluorur com a base.

Resulta molt positiu per a la glàndula, a més, dormir sense claror, perquè d'aquesta manera podrà generar la melatonina que li cal. Igualment, el fet d'exposar-se a la llum del sol —de manera indirecta o directa— podria contribuir a l'activació del cos pineal perquè fomenta la generació de serotonina, que és el neurotransmissor que tenim les persones que es vincula directament amb l'estat d'ànim.

La meditació també és idònia per afavorir l'activació de l'epífisi, perquè contribueix al domini mental per mitjà del fet de desenvolupar una consciència pròpia, quelcom que ens permetrà conduir l'energia de manera plenament conscient cap a aquesta part del cos, dotada d'una gran sensibilitat.

Finalment, es recomana ingerir aliments alcalinitzants, com ara la pastanaga, la mongeta verda, la carxofa, l'all, la coliflor, el bròquil, el cogombre, els espàrrecs... I, a més, el dejuni també resulta molt útil, perquè contribueix a la claredat de la nostra ment gràcies al fet que l'organisme, en aquest estadi, es desprèn d'aquelles coses que per funcionar li resulten innecessàries.

COMPTE! La informació continguda en aquest article únicament persegueix finalitats informatives, i sempre que es decideix fer un canvi brusc en l'alimentació o fer dejuni recomanem que es faci amb supervisió d'un professional. 

Glándula pineal: cómo activarla y para qué sirve
Els aliments alcalinitzants poden afavorir l'activació de l'epífisi | HOROSCOPOMAGICO.COM
 

Les millors maneres per dur a terme la seva activació 

Tot seguit, parlarem de les quatre tècniques més destacades per tal d'aconseguir activar l'epífisi, tot i que n'hi ha moltes més.

1. Tapping

Amb els orígens dins de l'acupuntura xinesa, la tècnica que rep el nom de tapping ajuda a l'alliberament de totes aquelles emocions que originen un bloqueig als nostres meridians, uns punts molt rellevants dins del sistema energètic de les persones. Mentre es du a terme, l'organisme emet unes vibracions determinades que contribueixen a activar l'epífisi.

2. Cant de mantres

Recitar un mantra, un text que únicament té una nota, ens ajuda a transmetre determinades vibracions a l’organisme, i això fa que s’activin tant l’hipotàlem com el cos pineal. Un exemple de mantra seria l’OM, molt utilitzat al món del ioga i de la meditació.

3. Contraure el perineu

Quan s'aconsegueix controlar el perineu, s'envien unes determinades vibracions als músculs que conformen el sòl pelvià i que es troben al voltant de l'anus. La pelvis és el punt de partida de la vibració, que s'escampa per tota la columna vertebral cap amunt, cap a la zona on es troba el crani i cap al bell mig del cap. Això fa que tant la glàndula pituïtària com el cos pineal quedin activats.

4. Els somriures i el riure

Quan somriem, se'ns obre el txakra corona i també el cor, i això fa que pugui arribar-nos més llum i que les vibracions que tenen els nostres òrgans s'incrementin. Els somriures i el riure ens ajuden a tenir el cos més relaxat i a sentir-nos menys estressats, i això és bo per sentir-nos més bé, per incrementar el flux energètic, per segregar més endorfines i, en definitiva, per activar l'epífisi.

També et pot interessar...

  • Les canalitzacions espirituals i l'energia dels éssers de llum
  • Com curar a través de les mans i del poder mental
  • Què són els txakres i quin significat tenen?