eliana guerrero anticarteristes

Eliana, l'activista anticarteristes, amenaçada de mort

Uns okupes van entrar al seu local durant 4 mesos amb la intenció d'amenaçar-la i fer xantatge

Eliana Guerrero és una activista  famosa per tota la feina que està duent a terme amb  el problema dels carteristes: els detecta i fa allunyar de les grans masses de gent amb un xiulet. Ja fa 12 anys que és activista  en aquest moviment, però amb la inseguretat que ara mateix es viu a Barcelona, ho està sent més que mai. Tot i el bon nom que ella mateixa està adquirint, aquesta lluita també l'està portant pel camí de l'amargura. Durant tots aquests anys, ha rebut amenaces constants  per part del col·lectiu que ella mateixa persegueix. Però, aquesta última vegada ha estat en el seu propi local i han anat un pas més enllà.

Tal com ella mateixa ha explicat a 'Cuatro', els okupes van entrar al seu local ja fa 4 mesos: «No volien anar-se'n. M'han coaccionat a què els donés 3.000 euros perquè marxessin, i que retirés totes les denúncies que tenia en la seva contra: per agredir-nos a mi i al meu xicot, per empaperar el barri amb papers amb el meu nom i cognoms i fotografia...». Eliana, finalment, va haver de retirar totes les denúncies que havia interposat en el seu moment per poder recuperar el local que havia estat ocupat malintencionadament.

eliana guerrero anticarteristes
Eliana ja fa 12 anys que lluita contra els lladres del transport públic | Twitter (@bbvpro)

 

Pintades per totes les parets d'amenaces de mort

Una vegada ja va complir totes les indicacions que va rebre dels okupes, ara ha recuperat el seu local, però se l'ha trobat ple de pintades amb amenaces de mort. Així ho ha denunciat a 'Cuatro': «'Visca els carteristes'; 'Tenim  totes les claus  d'aquesta ciutat, mai dormireu tranquils, bastards!'; o 'Avui la tombarem', que és una amenaça en colombià que vol dir que em volen matar». Aquests són els missatges que Eliana llegia des de les parets del seu local davant la càmera.

«Seguiré lluitant contra els carteristes»

Ara mateix, Eliana ja ha reforçat la seguretat del seu local  per la por que tornin per ella, ja que després de totes les amenaces que ha rebut prefereix mantenir-se sota resguard. La periodista, sorpresa per tots els missatges que acabava de contemplar, va preguntar a Eliana si li feia por estar patint aquesta situació: «Home, una mica de respecte sí que en tinc, però jo estic posada en aquesta causa i seguiré amb ella. Jo seguiré lluitant contra els carteristes. Ara m'ha tocat el tema dels okupes de prop, que mai ho havia viscut i, la veritat, és bastant desagradable».

També et pot interessar...