Les famílies monoparentals amb fill discapacitat o bessons tornen a tenir 2 setmanes més

Les famílies monoparentals tindran dues setmanes més de baixa en cas de fill amb discapacitat o bessons

Fins ara, només en disposaven d'una, a diferència de les famílies amb dos progenitors

Les famílies monoparentals tindran dues setmanes més de permís retribuït en cas que tinguin un fill amb discapacitat de naixement o cura davant un part, adopció o acolliment múltiple, segons ha anunciat aquest dilluns el Ministeri de Treball.

D'aquesta manera, segons el govern espanyol,  s'iguala el dret de les famílies monoparentals a la de dos progenitors a gaudir del període addicional en aquests casos, dels quals la gran majoria són dones.

Igualtat entre models de família

El nou disseny de la prestació –com a dret individual- va donar lloc a una situació no prevista en els casos de famílies monoparentals com és el repartiment equitatiu entre els dos progenitors de les dues setmanes addicionals en cas de discapacitat del menor o de part, acolliment o adopció múltiples entre els dos progenitors i que en les famílies monoparentals es limitava a una setmana.

Les dues setmanes s'havien de repartir de manera equitativa entre els dos progenitors i això, a la pràctica, deixava les famílies amb un únic progenitor o progenitora amb una sola setmana més. Amb el criteri dictat per l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS),  s'iguala el dret entre els dos models de família  i que els menors puguin rebre l'atenció necessària tinguin un o dos progenitors.

 

Les associacions demanen més

Les associacions representants de famílies monoparentals i de persones amb discapacitat celebren la reforma després de les seves denúncies, tot i que consideren que no n'hi ha prou, ja que les famílies amb un sol progenitor també tenen «la meitat» del permís per naixement. També reclamen un grau més alt de protecció «sistemàtic» per les famílies amb persones discapacitades.

També et pot interessar...