Les nous de Califòrnia perden ingressos a causa de la disminució de vendes a la Xina

La guerra comercial de Donald Trump perjudica l'empresa catalana Borges

Les vendes de l'únic productor de fruita seca que cotitza en Borsa han caigut un 9,2%

Les vendes de Borges han caigut un 9,2% en aquest últim any. Un dels motius que ha portat al fet que la gran empresa catalana passi de facturar 195 milions a 177 és Donald Trump, i el seu proteccionisme. La guerra comercial que el president dels Estats Units ha declarat a països com la Xina ha perjudicat greument el negoci de la nou de Califòrnia del gegant de la fruita seca.

Borges ha vist caure les vendes de nous de Califòrnia a la Xina, l'Índia o Turquia, entre d'altres. La companyia explica que aquesta caiguda del 9,2% d'aquest any és deguda a l'«impacte psicològic» que ha generat l'enfrontament aranzelari amb la Xina, segons informa 'Voz Pópuli'. La nou de Califòrnia, que l'empresa exporta als Estats Units, s'ha devaluat un 23%, cosa que no ha passat amb els pistatxos o les ametlles.

Ha perdut gairebé el 40% en Borsa

Les exportacions suposen el 57,7% de la facturació total del grup. D'aquesta manera, la companyia catalana ha perdut gairebé el 40% del seu valor en Borsa durant l'últim any. No obstant això, Borges es manté positiu i preveu triplicar beneficis amb el Project PALM de desenvolupament agrícola.

L'empresa que presideix Josep Pont Amenós controla el 7% del negoci de les ametlles i el 3% de les nous a Europa i espera poder tornar a acostar-se als 200 milions d'euros de facturació. El seu negoci té la seva columna vertebral a Espanya, amb cinc centres de producció, encara que les seves vendes arriben a 62 països.

També et pot interessar...