¿Quién es Metatrón? Cómo nos puede ayudar el Arcángel que un día fue humano

L'arcàngel Metatron ens pot ajudar a superar addiccions

T'ho expliquem tot sobre aquesta figura, que un dia va ser humana

Tot i que els arcàngels que gaudeixen de més popularitat són Rafael, Gabriel i Miquel, la llista d'arcàngels no s'acaba aquí. Dins de la jerarquia del cel, l'arcàngel Metatron és un dels que es reconeix per tenir més poder. Aquest ésser ocupa el seu lloc ben a prop de la presència de Déu, i era capaç d'establir una comunicació amb les persones de manera ben senzilla. Per això, la seva reputació està molt estesa entre diversos moviments de tipus espiritual.

Hi ha moltes persones que desconeixen qui va ser l'arcàngel Metatron, però el seu nom apareix en diverses obres de la literatura i s'associa a un assistent de Déu. De la mateixa manera, té diverses funcions atribuïdes, com ara el registre i l'escriptura de la totalitat de la informació, a banda de ser famós perquè contribueix a la reparació de fronteres o límits. 

L'arcàngel Metatron, qui és en realitat?

La  jerarquia d'àngels que trobem dins del cristianisme és ben variada —per exemple, existeixen els serafins, els querubins, els arcàngels...— i va del que resulta més proper a Déu fins al que n'està més allunyat. En el cas de Metatron, es tracta d'un arcàngel.

Els arcàngels, de fet, se situen per sota dels principats i per damunt dels àngels, dins d'aquesta jerarquia d'àngels que hem esmentat. Pel que fa a Metatron, a banda de ser un arcàngel, disposa de l'etiqueta de responsable dels serafins —uns éssers que, pel que diuen els diversos corrents vinculats amb la Bíblia, estarien ubicats a la zona del tron diví. La seva posició és molt propera a la de Déu, i el nom que rep fa referència a aquest fet: de fet, vol dir «assistent del tron».

Metatron constitueix, de fet, l'àngel suprem que es vincula amb el perdó i també amb la mort. És el responsable d'acollir l'ànima dels infants que traspassen massa d'hora, abans d'una possible encarnació, o de manera prematura just després de venir al món. A més, els transmet els ensenyaments al voltant de la propera vida. 

Tot i que la presència de Metatron és sobretot significativa dins de la literatura vinculada amb el judaisme —per exemple, el trobem dins del Talmud—, igualment trobem que és present dins del llibre sagrat del cristianisme, la Bíblia. Encara que la creació dels àngels es va produir quan es va crear la Terra, es creu que els orígens de l'arcàngel Metatron serien humans, i que aquest fet faria que fos una figura amb molta proximitat amb els éssers humans. Igualment, disposaria d'unes capacitats concretes per tal de donar-los un cop de mà en cas de requeriment. 

És possible aquest arcàngel, en un passat, tingués relació amb Henoc, i que Déu hagués determinat que aquest patriarca de l'Antic Testament esdevingués un arcàngel. Henoc, doncs, seria un profeta que s'hauria transformat en un àngel de foc al Paradís, i que hauria estat dotat de molts ulls i de ni més ni menys que 36 parells diferents d'ales. En aquest moment, el patriarca hauria passat a ser un escriba del cel. En alguns casos, a més, s'afirma que Sandalfó seria el seu germà bessó, un ésser que en un passat també hauria estat un profeta —en aquest cas, Elies— i que, per tant, hauria format part també de la raça humana.

Metatron és conegut per ser el protagonista de diverses històries molt populars vinculades a la religió, com ara les quatre dècades que el poble jueu va passar al desert —l'arcàngel els hauria fet de guia— o el combat contra Jacob. Igualment, alguns entesos afirmen que va ser aquesta figura la que va frenar el braç d'Abraham quan volia sacrificar Isaac, el seu fill.

Representació d'aquesta figura 

Ara que hem explicat amb detall qui és i d'on prové l'arcàngel Metatron, parlarem de la representació que se'n fa. És habitual que aparegui identificat amb una llum ben pura de color blanc, i que no tingui trets d'un humà, perquè no és normal que aparegui en forma d'encarnació —un fet que en altres arcàngels és més freqüent, com ara en el cas de Miquel o de Gabriel.

Sempre que fa la seva aparició, l'arcàngel Metatron es mostra en forma de columna de foc  que és capaç d'encegar tothom que la miri. Hi ha diverses escoles relacionades amb el misticisme que afirmen que Metatron és l'ésser del cel amb unes dimensions més grans, i algunes persones afirmen que es tracta de l'arcàngel més jove de tots, que la seva creació s'hauria dut a terme en darrer lloc.

¿Quién es Metatrón? Cómo nos puede ayudar el Arcángel que un día fue humano
Sempre que fa la seva aparició, l'arcàngel Metatron es mostra en forma de columna de foc| HOROSCOPOMAGICO.COM
 

Requerir la seva ajuda

Com que és un mesurador del cel, Metatron té la capacitat de donar-nos un cop de mà pel que fa a l'assoliment de l'equilibri en algunes qüestions vitals,  com per exemple a l'hora de gestionar-ne els punts més negatius, a l'hora de treballar, d'establir vincles amb l'altra gent, etc.

Per això, pot resultar de gran interès que ens hi encomanem per tal d'aconseguir deixar enrere alguna addicció o algun costum nociu per a la nostra salut —com ara menjar massa poc o en massa quantitat. L'arcàngel Metatron, de fet, s'esforça al màxim per preservar la benaurança de les persones.

Si vols entrar-hi en contacte, no existeix cap oració concreta, com en el cas d'alguns altres arcàngels i criatures celestials en general. Per això, en cas que tinguis ganes d'establir-hi un contacte, et caldrà transmetre-li mentalment o oralment per quin motiu et caldria que et donés un cop de mà. Deixa que la teva ànima parli i que aconsegueixi comunicar-se amb aquest arcàngel.

No és una tasca complicada perquè, com que és l'escriba diví, estarà assabentat de les coses que es vinculen amb la teva existència i és molt possible que sàpiga del cert què et cal. De fet, Metatron posa molta atenció en allò que pensa la gent.

L'arcàngel tindrà ben clar de quina manera pot repercutir en algú per tal que algun dels seus pensaments més nocius canviï i esdevingui una idea positiva, perquè és expert en les accions de les persones i és conscient que els pensaments més nocius n'atrauen d'altres de semblants, a banda de ser un imant per a les decisions més perjudicials.

Cubo de Metatrón
La figura anomenada cub de Metatron també serveix per contactar amb l'arcàngel | HOROSCOPOMAGICO.COM
 

El cub de Metatron

La comunicació a nivell oral i mental no és l'única via per establir un vincle comunicatiu amb l'arcàngel Metatron: de la mateixa manera, també tenim la possibilitat de fer el cub de Metatron, una figura geomètrica d'allò més sagrada. De fet, s'explica que durant la canalització o l'ensenyament,  Metatron va transmetre aquest cub a les persones, que constituiria com una mena de segell seu.

En concret, aquesta figura geomètrica té caràcter sagrat i està formada per un total de dos hexagrames constituïts a partir de tretze cercles. La seva taxa vibratòria és elevada i molts la consideren una protecció amb un poder increïble contra els éssers i les energies més nocius. La pots emprar, visualitzar ben a la vora teva, pots disposar-la a la teva llar en imatges o bé sol·licitar que quedi integrada amb la teva pròpia aura.

En el moment en què ens trobem un cub de Metatron, com el que hem mostrat a la imatge que precedeix aquest apartat, podem demanar que l'arcàngel ens protegeixi i, d'aquesta manera, quedar totalment impregnats de protecció i de poder.

També et pot interessar...