ALERTA SANITÀRIA CORONAVIRUS:

🚨 T'enviem gratis al mòbil les alertes oficials, infectats, mesures de prevenció del Coronavirus a Catalunya. CLICA AQUÍ i estigues informat al moment!!

Acaba sense acord la reunió de mediació entre els sindicats del personal de terra i Iberia

Es mantenen les jornades de vaga per a aquest cap de setmana, 24 i 25 d'agost, i per al 30 i 31 d'agost.
Acaba sense acord la reunió de mediació entre els sindicats del personal de terra i Iberia | CatalunyaDiari.cat

 

La reunió de mediació d'aquest dimarts entre el personal de terra d'Iberia i els representants de l'empresa a la seu de Treball ha acabat sense acord i, per tant, es mantenen les jornades de vaga per a aquest cap de setmana, 24 i 25 d'agost, i per al 30 i 31 d'agost.

 

El portaveu d'UGT al comitè d'empresa d'Iberia, Omar Minguillón, ha lamentat la posició «no dialogant i severa» de l'empresa i ha denunciat que l'aeroport de Barcelona «està abandonat per la companyia». El comitè assegura que Iberia al·lega que les seves demandes no es poden negociar a Barcelona, sinó que «s'han de complir a la centralitat de l'Estat». «L'aeroport necessita els treballadors a Barcelona i amb dades aquí, no a Madrid discutint amb la resta de l'Estat», ha apuntat Minguillón. El Departament de Treball ha convocat una nova mediació per al dijous.

 

Les demandes del comitè són la falta de personal, la manca d'estabilitat de la plantilla, l'excés de càrrega de feina, l’abús de les hores extraordinàries d'obligat compliment i la reorganització de torns per conciliar la vida familiar i laboral. El personal de terra s'encarrega de la gestió dels equipatges de fins a 27 companyies al Prat. Els treballadors ja van fer una aturada dels dies 27 i 28 de juliol.

 

Perquè dijous hi hagi un acord, el comitè considera que Iberia hauria de portar «números i dates» de transformacions de contractes a Barcelona, que és «on es necessita la feina». «Si després porten les de Bilbao o Madrid, molt bé», ha assenyalat Minguillón.

 

Compliment dels serveis mínims

El comitè de vaga ha anunciat que convocarà assemblees aquest dimecres i divendres per als diferents torns de treball per insistir a la plantilla de la importància de complir amb els serveis mínims davant la petició d'alguns grups de treballadors de no complir-los perquè els consideren «abusius».

 

Des del comitè de vaga entenen que s'han de complir els serveis mínims i per això intentaran «calmar els ànims» de la plantilla. «No volem que l'aeroport de Barcelona sigui un caos, tot i que entenem que els treballadors estiguin farts d'esperar i de no trobar diàleg per part de l'empresa», ha afegit.

 

També et pot interessar...