Trablisa busca vigilants a Madrid perquè treballin durant la vaga del Prat

Segons l'empresa, aquests treballadors només cobririen baixes laborals

Els treballadors vindrien des de Madrid amb totes les despeses cobertes | Cedida

Transportes Blindados SA (Trablisa) està buscant personal a Madrid per a treballar a l'aeroport de Barcelona El Prat la setmana que ve, mentre la vaga indefinida dels treballadors a l'aeroport català es manté vigent, amb uns serveis mínims establerts del 90%. Segons ha pogut confirmar 'La Vanguardia', l'empresa de vigilants de seguretat té previst traslladar a 10 nous treballadors per a cobrir els llocs de feina durant la vaga. 

Segons diu l'anunci per als llocs de feina, «els vigilants rebran una formació específica a l'arribada, no tots aniran a l'escàner». A més, l'empresa els facilitarà el transport, l'allotjament amb una pensió completa  —inclou esmorzar, dinar i sopar—, i els ofereixen treballar 72 hores pagades entre 10 i 11 euros l'hora, tenint en compte el conveni. Això correspon a un mínim de 720 euros i un contracte temporal per als dies que es treballi. Les dates exactes serien treballar del 19 al 23 d'agost, amb els transports des de Madrid a Barcelona —i viceversa— els dies 18 i 24. 

Es tracta d'una contractació molt usual en el sector

Tal com han confirmat des de l'empresa i fonts del mateix sector, es tracta d'una pràctica habitualja que és molt normal contractar vigilants per a ocasions puntuals, com ara esdeveniments, congressos... Tot i això, el cas de l'aeroport del Prat no s'adequaria a aquestes condicions, ja que es tracta d'una vaga indefinida. 

Aquesta és una de les irregularitats que els treballadors de l'empresa van denunciar a Inspecció el passat dilluns, queixa que es va refutar. Es va enviar la causa per una via ordinària, però des del sindicat encarregat lamenten que es tracti d'un procés que pot allargar-se durant mesos. 

Des de Trablisa, segons ha publicat 'La Vanguardia', han assegurat que aquests nous treballadors serien per cobrir baixes mèdiques, les quals sembla que han incrementat en els últims dies: «Les baixes poden substituir-se i, davant l'increment, és necessari desplaçar gent d'altres delegacions. Els dies i nombre variaran en funció de les necessitats del servei». A més, han volgut afegir que en cap cas volen contractar personal per tal de substituir els treballadors que s'han acollit al dret de fer vaga.

Segons ha informat l'empresa, els nous treballadors cobririen baixes mèdiques | CatalunyaDiari.cat

Denúncies a Inspecció

El passat dimarts, el comitè de vaga va demanar davant dels jutjats del Prat que, com a mesura cautelar, es registrin i guardin totes les gravacions de les càmeres de seguretat de l'aeroport. S'ha fet aquesta petició per a poder demostrar «irregularitats», en cas que n'hi hagi, que vulnerin els seus drets. A banda, també van interposar una demanda per «esquirolatge», una ampliació a una demanda que ja van presentar el primer dia de vaga. 

A més, també s'han queixat de la «pressió» que pateixen constantment per part de la Guàrdia Civil, amb qui comparteixen espai de treball i que, a més, és qui té la competència de la seguretat en els aeroports.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari