Crisi a Ryanair: els sindicats convoquen vagues de tripulants de cabina durant deu dies de setembre

Els treballadors de la companyia aèria lamenten la decisió directiva que amenaça de tancar les bases aèries de Girona, Tenerife i Las Palmas
El sindicat de tripulants de cabina han anunciat vagues de 10 dies durant el pròxim setembre | Cedida TV3/ Jordi Viladegut

 

Els sindicats USO i SITCPLA han fet públic a través de les xarxes socials que han engegat el procés perquè els tripulants de cabina de Ryanair facin fins a deu dies de vaga en protesta pel tancament de les bases canàries que la companyia aèria té a Tenerife i Las Palmas, i l'amenaça que pugui passar el mateix amb la de l'aeroport de Girona-Costa Brava. Segons els sindicats, s'han registrat ja els preavisos de vaga a Ryanair per als dies 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 i 28 de setembre. I és que temen que les retallades i el tancament de bases anunciats per la direcció acabin amb acomiadaments que preveuen massius.

 

Els motius del tancament, la crisi i les vagues

La companyia irlandesa al·lega una demora en la recepció de 30 avions Boeing 737 Max que esperaven rebre l'estiu del 2020. Els models es van haver de quedar a terra per ser revistats arran la caiguda de dos altres 737 fa uns mesos i, per tant, la data de retorn és desconeguda per mesures de seguretat. A banda d'això, Ryanair lamenta la pujada en els costos i la baixada de tarifes que ha provocat un declivi econòmic.

 

Amb motiu del tancament de les bases canàries i la possibilitat del de la de Girona, la direcció de la companyia va assegurar que hi hauria acomiadaments i, evidentment, la notícia no va ser ben rebuda pels seus treballadors, que han convocat les vagues de cara el setembre. 

 

Ryanar amenaça de tancar l'aeroport de Girona per motius econòmics | Cedida

 

També et pot interessar...

 

 

 

 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris