Treballadors de Ryanair a Girona denuncien la companyia al·legant que no cobren el plus d'antiguitat

Els encarregats de la càrrega i descàrrega de maletes de l'aeroport relaten que tenen dret al complement des dels tres anys com a fixes a l'empresa
Diversos encarregats de la càrrega i descàrrega de maletes de Ryanair a Girona han denunciat la companyia  | Catalunya Diari

 

Diversos treballadors de Ryanair a Girona han denunciat la companyia irlandesa perquè —asseguren— no els paga el que els pertoca en funció dels anys d'antiguitat. En total són vuit els empleats que han portat l'aerolínia a judici adduint que no respecta el conveni signat amb els sindicats i que suposaria un extra d'uns 500 euros més l'any per treballador.

 

Segons el conveni, aquests empleats han de cobrar aquesta retribució quan fa tres anys que són fixes a l'empresa i han complert una sèrie de requisits. El problema és que fa uns anys que Ryanair va fer fixes discontinus – només treballen uns sis mesos l'any -, i per tant, no haurien complert amb els tres anys laborables, segons Ryanair.

 

L'ajornament del judici perjudica els denunciants

Els treballadors, però, creuen que tenen la raó, ja que la companyia els va fer fixos discontinus fa més de tres anys, i per tant ja tenen dret a la retribució, sense haver d'esperar a estar sis anys en aquesta situació, tal com argumenta Ryanair. Per tot plegat, els vuit empleats van interposar una denúncia contra la companyia ara fa un any. El judici estava previst per a principis de novembre però al final es va acabar suspenent fins d'aquí a un any, fet que perjudica els treballadors que, de moment, seguiran mantenint la retribució inicial.

 

Es tracta d'empleats que treballen a la part 'aire' de l'aeroport de Girona Costa Brava. La seva funció és la càrrega i descàrrega de maletes en els avions que arriben o marxen de Girona.

 

També et pot interessar...

Més notícies de la categoria Actualitat