Aeroport de Girona

Ryanair tancarà la seva base a l'aeroport de Girona el pròxim mes de gener

La direcció de la companyia va notificar el tancament ignorant les protestes i les convocatòries de vaga previstes per al setembre

Ryanair ha iniciat un procés d'acomiadament col·lectiu que podria afectar prop de 512 tripulants de cabina i pilots, i que suposarà de facto el tancament de la base de Girona a partir del pròxim 8 de gener. La companyia també ha anunciat el tancament de les bases canàries de Las Palmas, Tenerife Sud i Lanzarote. Tot plegat un ERE que a l'aeroport català deixarà sense feina un total de 164 treballadors de la companyia.

Notificació de tancament malgrat les vagues

Tal com ha avançat 'Europa Press', Jairo Gonzalo, secretari de l'organització de USO Ryanair, ha confirmat que els empleats van rebre la notificació de comiat per part de l'aerolínia irlandesa en el moment que el sindicat s'estava reunint amb la direcció de l'empresa per acordar els serveis mínims per a les deu jornades de vaga convocades per al pròxim mes de setembre. «Els responsables de Recuros Humans de Ryanair, Crewlink y Workforce enviaven a la plantilla correus electrònics en els quals anunciaven el tancament de les bases».

Per la seva banda, la responsable de recursos humans de l'aerolínia, Lisa McCormach, ha assegurat que Ryanair farà «tot el possible per minimitzar la pèrdua de llocs de treball». En aquest sentit, la companyia explica que en els pròxims quinze dies s'obrirà una comissió negociadora amb els sindicats per afrontar el procés d'acomiadaments.

També et pot interessar...