Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp

Arriba el Memorimage 2018, el Festival Internacional de Cinema de Reus

El certamen, que enguany se celebra entre els dies 7 i 10 de novembre, tindrà la revolució, la música i la joventut com a fils conductors

El documental 'Nueve días sin Fidel' es podrà veure al Memorimage 2018
El documental 'Nueve días sin Fidel' es podrà veure al Memorimage 2018 | Cedida

 

Potser la vida, en si mateixa, és una petita revolució. Contradictòria, dràstica, dramàtica, emocionant, violenta, surrealista o delirant. Un gran plató ple d’actors erràtics que plasmen i perpetuen allò que algú va definir, fa ben bé onze anys i amb un ‘hit’ etern, com «l’espectacle de la gent».

Precisament, d’això es tracta, de música, de revolució i de Reus. I de cinema, que no en falti. Supersticiosa pels que hi creuen, amb el dotze més u al davant, arriba a la ciutat la tretzena edició del Festival Internacional de Cinema, el Memorimage.

Del 7 al 10 de novembre Reus s'omple de pel·lícules

Del 7 al 10 de novembre, la capital del Baix Camp s’omplirà de revoltes, grans i petites, cèlebres o no tant, durant tres dies intensos, cinèfils i internacionals, amb el Teatre Bartrina i el Centre Cultural Castell del Cambrer com a epicentres destacats.

Memorimage 2018, revolució com a leitmotiv

A cinquanta anys d’aquell maig parisenc i de la Primavera de Praga, i a quasi sis dècades de l’entrada de les tropes de Fidel Castro a Santiago de Cuba, Daniel Jariod, director del festival, ens parla de «Revolució al Memorimage», de revolta en sentit ampli i reflexiona, a través d'una selecció 2018 acurada, sobre un seguit de moments històrics veritablement «arrauxats».

Miró, valors i ball, la revolta de cadascú

El film brasiler ‘No intenso agora’, un meravellós retrat reflexiu de les revoltes txeca i francesa del 1968; o ‘Nueve días sin Fidel’, que relata l’orfenesa d’un poble després de la mort del seu controvertit ‘comandante’, arribaran a les pantalles del festival per rememorar, en un tràveling temporal, dos dels moments més potents i agitats del món recent.

Del pla general al pla detall, i de les revolucions al carrer a les revolucions més internes, íntimes i geogràficament properes. ‘Hereus d’un cardenal proscrit’, pel·lícula basada en la figura i els valors del cardenal Vidal i Barraquer; ‘Miró, contra Miró’, artística, torturada, mite i retrat de «l’assassí de la pintura»; i ‘Ciudadano Fernando Gallego: Baila o Muere’, sobre el Dj Nando Dixkontrol, una vella glòria de la nit espanyola, faran les delícies del públic més divers i exigent.

Andrea Motis.
Andrea Motis, en una imatge d'arxiu | VallsDiari.cat

 

Andrea Motis i un film que es farà realitat

I la música. La música maridarà la història i la revolució a través del jazz més jove, tímid i excels, amb el documental ‘Andrea Motis, la trompeta silenciosa’, del director arbocenc Ramon Tort. Després del film, una mena d’arribada del tren dels Lumière envairà el Bartrina —lluny d’il·lusions òptiques i amb una total dosi de realitat artística—, i brindarà als assistents un concert en directe de la mateixa Motis, acompanyada de Joan Chamorro.

'YouTube', tresor diví

‘Out’, un film ‘youtuber’ sensible, íntim i profund, i fet íntegrament amb imatges de la popular plataforma d’’streaming’, tancarà un festival que es mostra jove, valent i il·lusionat i que mira, des de Reus, cap al futur. MemoriJove, MemoriXics, jornades i diverses activitats paral·leles completaran la nova entrega d'un certamen que, segons els organitzadors i parafrasejant els Magnetic Fields, va d’«amor, música, vi... i revolució», «això serà el Memorimage 2018!».