Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotografía a la presentació del FIM 2021

El Festival Internacional de Música d’Altafulla tornarà a omplir els carrers de música

El FIM se celebrarà del 4 al 24 d’agost

El 34è Festival Internacional de Música d’Altafulla se celebrarà enguany  del 4 al 24 d’agost. Una de les cites ineludibles en el calendari estival del municipi per a tots els amants de la música de cambra.

El tradicional festival tornarà a omplir de música les nits d’agost a la plaça de l’Església, que estarà adaptada a les mesures per a la contenció de la  Covid-19.

El FIM serà possible, un any més, amb la voluntat dels organitzadors per «abanderar i continuar defensant que la cultura és segura en un marc privilegiat com és la plaça de l’Església de la Vila Closa», ha destacat l’edil de Cultura, Gemma Maymó. 

El programa de 2021 inclou un total de set propostes variades en el mateix format de l’any passat. Així, tots els concerts se celebraran amb un aforament total de 185 persones  que estaran assegudes en cadires separades entre elles. L’ús de la  mascareta serà obligatori.

Les actuacions començaran a les 22.00 hores i acabaran abans de les 00.30 hores. 

El coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, va manifestar que «encara que ens trobem en un context sanitari complex, l’esperit del FIM és el mateix de sempre» i «converteix la plaça de l’Església en l’epicentre cultural de la població». 

Molinera també ha destacat la qualitat de la programació d’enguany, «amb propostes de nivell internacional i artistes del país».

34è Festival Internacional de Música d’Altafulla

El tret de sortida al FIM el donaran els Ensemble Martinu el dimecres 4 d’agost. Dos dies després, el divendres  6 d’agost, serà el torn del Quartet de Vent Harmoni.

Ells obriran el primer cap de setmana d’agost, que clourà el Trio amb Piano.

El dimarts 10 d’agost serà el torn de retrobar-se amb un dels directors artístics del certamen, Claudi Arimany, que pujarà a l’escenari acompanyat de Santi Escura, Eduard Sánchez, Jordi Cabarrocas i Ferran Guillamet amb la proposta Classic Meets Jazz. 

Albert Sardà l’ha destacat com «el concert més especial que cada any s’inclou la programació, i que en altres edicions ha tingut el tango o les bandes sonores de pel·lícules com a eix vertebrador».

La setmana següent, també dimarts, dia 17 d'agost, la protagonista a la plaça de l’Església serà l’Orquestra de Cambra de Terrassa 48, uns clàssics del certamen, amb Antonio García Egea que els acompanyarà al violí.

L’òpera, la sarsuela i la cançó també tornaran a sonar a l’escenari de la Vila Closa amb una nit protagonitzada per Laia Cladellas (soprano) i Gonzalo Redondo al piano. 

El dimarts 24 d’agost, el FIM clourà l’edició d’enguany amb Música per acordió, de la mà de la intèrpret Olga Morral. 

Entrades ja a la venda

Les  entrades  per als concerts i els  abonaments ja es poden adquirir per diferents vies.

— A l'Oficina de Turisme de la plaça dels Vents

— Per Internet al web — altafulla.cat —.

— Als dispositius INFOTACTILE de la plaça del Pou i de la plaça dels Vents. 

El preu de les  entrades per a un concert és de 15 €. També es pot comprar un  pack  de 4 concerts a 49 € o bé fer-se amb un abonament per la totalitat del certamen per 65 €. 

A més a més, els titulars del  Carnet Jove de la Generalitat gaudiran d'un 50% de descompte.