El fill de Montserrat Carulla carrega contra TV3 pel tractament de la notícia de la mort de la seva mare

Ha publicat una carta dedicada a dues periodistes de la cadena catalana

L'actriu Montserrat Carulla.
Ha publicat una carta dedicada a dues periodistes de la cadena catalana | ACN

Fa només alguns dies, l'actriu Montserrat Carulla moria a l'edat de 90 anys. Deixava enrere tota una vida dedicada als escenaris: va estrenar-se als teatres el 1959, amb l'obra 'Soparem a casa', de Josep Maria de Sagarra. Les següents dècades va interpretar desenes de personatges en obres com 'La vídua trapella', 'Hamlet', 'Pigmalió', 'El quadern gris' o 'La iaia', el seu darrer èxit que va ser el darrer que la va dur als escenaris entre els anys 2013 i 2014.

Com ella es mereixia, els mitjans catalans es van fer ressò de la seva pèrdua i van dedicar-hi cert espai en el seu noticiari. Tot i això, sembla que no tothom ha sortit content del temps dedicat a Carulla per commemorar la seva mort. En concret, ha estat el seu propi fill el qual ha publicat una queixa pública, i ho ha fet en concret apuntant cap a TV3

Roger Peña Carulla, un dels fills de Montserrat, ha publicat a través del seu perfil de Twitter un llarg escrit en el qual es dirigeix directament cap a les periodistes Raquel Sanz i Gemma Ruiz. «Vull agrair-vos que donéssiu cobertura informativa a la mort de la meva mare, Montserrat Carulla, en el TN migdia del 24/11/2020», començava Roger. 

Tot i això, continuava amb la seva queixa: «Malauradament, no puc dir el mateix ni de la importància del titular ni — molt especialment i dolorosa — del rigor de la notícia».

«Faria riure si no fes plorar»

Peña Carulla començava per transmetre que entenia la situació en la qual es poden trobar les editores i presentadores del telenotícies, Raquel i Gemma: «Puc entendre que vau anar justes de temps. Però potser, si no es podia cobrir bé, era preferible reservar-ho pel TN vespre. Crec — per evidències i no només de la professió (Mira Maradona) — que la mare mereixia obrir el TN, tret que una gran notícia — mort de Trump, terratrèmol, atemptat... — l'hauria pogut relegar». 

Tot i això, el fill de Carulla criticava el fet que fossin altres notícies les que obrissin el telenotícies i no la mort de la seva mare. «Però que els tres titulars que la van bandejar a un indigne quart lloc fossin "als sopars de Nadal, 6 o 10?", "sembla que S. Illa diu que hi haurà X vacunes" o "una diputada austríaca protesta en català",... faria riure si no fes plorar».

A banda de tot això, Roger no va acabar la seva queixa aquí. Va llençar una sèrie de crítiques cap al tracte de la notícia de la mort de la seva mare, fent referència a dades errònies o falses que havien utilitzat per omplir l'espai televisiu dedicat a Montserrat Carulla.

Informació errònia

D'una banda, Peña Carulla desmentia que la seva mare s'hagués pogut dedicar «plenament al teatre a partir dels 40 anys un cop divorciada», tal com asseguraven en el TN. Era ell mateix, el seu fill, l'encarregat d'assegurar que «totes aquestes peces — les que anomenaven durant la notícia — les va fer casada i des dels 29 anys, i pujava a donar-nos el sopar cada dia entre funció i funció».

A més, una altra dada errònia que volia corregir era el fet Carulla mai «va estar vetada al cinema pel seu tarannà d'esquerres, de feminista i pel fet de ser divorciada. Aquesta interpretació (extreta d'alguna de les darreres i menys exactes entrevistes) sembla imbuïda d'un feminisme ficat amb calçador». 

Aquesta llarga crítica, la qual acabava amb adjectius com «la redacció de la notícia és monstruosa i no gens professional, i sembla tendenciosa, ni que sigui de bona fe», retreia que «per responsabilitat no costava res trucar-nos i haguéssim estat encantats de donar-vos qualsevulla dada que haguéssiu necessitat». 

«Una carta impecable»

A aquest dur missatge que Roger Peña Carulla llençava cap a la cadena catalana, se li han afegit centenars de missatges que donen suport a la família i alaven la «impecable» carta que han redactat, fent referència a les bones formes i la claredat de l'assumpte.


Comentaris

envia el comentari