La filla d'un home hospitalitzat a Lleida denuncia que va conèixer la mort del seu pare per la funerària

La dona afirma que el Vithas-Hospital Montserrat no va comunicar-li la defunció del seu pare, de 88 anys, que ingressat per la Covid-19

Imatge de dos metges tenint cura d'un pacient amb coronavirus a l'hospital Trueta de Girona
L'home, de 88 anys, va morir un parell d'hores després de rebre la visita de la seva família. | ACN

La família d’un pacient ingressat per la Covid-19 al Vithas-Hospital Montserrat de Lleida ha denunciat que va conèixer la seva mort l'endemà que es produís per una trucada de la funerària, segons ha informat aquest dimarts el diari 'Segre'. La filla del difunt ha explicat al citat mitjà que dijous 13 d'agost van visitar el seu pare, de 88 anys, fins a les nou del vespre. Poques hores després, abans de les nou del matí de divendres, va rebre una trucada de la funerària a través de la qual va conèixer la mort del seu pare.

La dona va creure que la trucada de la funerària era un error, ja que ningú del centre hospitalari va posar-se en contacte amb ella per comunicar-li la falta notícia. La realitat, però, és que segons el certificat de defunció el seu pare havia mort al voltant de les onze de la nit de dijous, un parell d'hores després d'haver-se acomiadat d'ell.

En declaracions al diari 'Segre', la denunciant assegura que sent «ràbia i impotència» pels fets, alhora que ha lamentat «la falta d'humanitat» del centre sanitari. En aquest sentit, la dona va anar el mateix divendres al Vithas-Hospital de Lleida, on diversos sanitaris van demanar-li disculpes, tot i que denuncia que «la direcció no ho ha fet encara».

Vithas-Hospital Montserrat justifica «l'error humà» per «la pressió assistencial»

Des de l'hospital, es reconeix que hi va haver «un retard a l’hora d’avisar la família del pacient d’aquesta mort», un fet que atribueixen a «un error humà», que justifiquen per «la pressió assistencial que tenim en aquest hospital, com a tot Lleida, on també hi ha diversos professionals afectats que no es van contagiar a l’hospital».

Així mateix, les fonts del centre sanitari asseguren que divendres van trucar a la família per comunicar-los la defunció i demanar-los perdó per l'errada humana. També recorden de l'hospital que un familiar del difunt va presentar-se al centre i va parlar amb la supervisora i amb la doctora que va atendre l'home.

Cal recordar que a conseqüència de l'emergència sanitària, els centres sanitaris privats de Lleida reben pacients de la Covid-19 que es deriven des del Departament de Salut, per tal de no col·lapsar els hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria.


Comentaris

envia el comentari