La trucada fatal del xef Joan Roca: la seva filla va estar a punt de perdre la vida

El xef admet que la seva admiració pels sanitaris s'ha multiplicat després dels dies dins de l'UCI

Més d’any després d’haver hagut de tancar els seus negocis per les restriccions de la Covid, Joan Roca ha parlat sobre l’últim any de la seva vida i el futur més pròxim que espera. A més, també s’ha confessat sobre un tràgic moment que l’ha fet canviar la perspectiva de la vida i l’ha fet donar més importància a altres aspectes que fins ara no valorava.

El xef del Celler Can Roca ha estat el primer convidat del podcast ‘Quédate a comer’, presentat per la periodista Cristina Joloch. Allà ha parlat d’un accident fins ara desconegut, on confessa que la seva filla va estar a punt de perdre la vida amb només disset anys.

L’accident que va canviar la visió sobre la vida a Joan Roca

Segons explica el xef, a principis d’aquest any 2021 la seva filla Marina va tenir un accident de cotxe pel qual va ser ingressada a l’UCI. Joan Roca afirma que aquell va ser «el pitjor mes de la seva vida», en el qual la seva filla de 17 va arribar a estar en coma per les greus conseqüències i es va mantenir ingressada durant 35 dies.

Durant aquells dies, Joan Roca va reflexionar sobre la feina dels sanitaris i la situació de la pandèmia. Segons relata, va començar a pensar sobre el paper que jugaven els locals d’hostaleria enmig d’aquesta pandèmia, sent un dels causants de reunions multitudinàries als carrers. Quan va entrar a l’UCI, afirma, va comprendre el nivell de saturació que presentaven els hospitals i va arribar a la conclusió que tots hem de tenir molta cura perquè aquesta situació passi al més aviat possible i sobretot s’ha adonat de «com d’important que és la salut, per damunt de qualsevol altra cosa».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Així, va arribar a la conclusió que la salut era molt més important que la seva feina, tan castigada per la pandèmia, i va reflexionar sobre els últims mesos de la seva vida. «Fa que relativitzis el patiment que ha tingut el nostre sector», explica, insistint en el fet que en aquells instants va deixar de preocupar-se per la seva feina perquè va comprendre que estava en joc la salut de milers de persones. «Darrere de cada bar i cada restaurant hi ha molts sanitaris lluitant per les persones ingressades».

«Jo mai havia estat a una UCI, i aquests 35 dies hi he anat cada dia i cada hora que hem pogut», explica Joan Roca amb la veu entretallada. Segons relata, en aquell moment va adonar-se de la passió dels sanitaris i de les ganes que posaven per la gent que es trobava allà ingressada. «Et fa reflexionar sobre les coses importants de la vida i les que no ho són tant».

Joan Roca admet que ha crescut molt la seva admiració cap al sector sanitari

Ara, i tal com explica el seu pare, la Marina es troba en perfecte estat de salut «contra tot pronòstic», però Roca no oblida tot allò viscut els 35 dies que va estar visitant la seva filla a l’UCI. Entre les seves reflexions, Joan Roca assegura que aquesta situació «fa que vegis la vida d’una altra forma». «Des d’aquí el meu agraïment i la meva admiració a tots els sanitaris i infermeres de l’UCI de l’Hospital Josep Trueta de Girona. En una societat que venera a vegades els hostalers i cuiners, s’hauria de canviar el focus i posar-ho en aquesta gent, que són les que realment fan coses per la societat».

Joan Roca recalca que els sanitaris de l’hospital on es va mantenir ingressada la seva filla eren molt professionals, però també podies veure la seva part humana on es preocupaven d’igual manera per tots i cadascun dels pacients que tenien ingressats. «No és que estigués aliè a aquesta feina, però no és fins que et toca a tu de prop que comences a valorar totes i cadascuna de les coses que fan pels seus pacients». Sens dubte, una història amb final feliç on la seva filla s’està recuperant amb excel·lents resultats i on el xef ha reflexionat sobre la importància de complir les restriccions de la Covid i facilitar la cura d’aquests pacients als sanitaris.


Comentaris

envia el comentari