Els gegants de Sarral, els capgrossos i els grallers.

Finalitza la Festa Major de Sarral després d’una intensa setmana d’activitats

Una de les novetats d’enguany ha estat la reaparició dels Gegants Martí i Margarida que han protagonitzat diferents actes festius

Aquest diumenge 28 de juliol després d’una setmana plena d’activitats, arribava al seu final la Festa Major de Sarral 2019. Han estat uns dies on s’han introduït moltes novetats, portant la festa al carrer i recuperant els Gegants Martí i Margarida que, acompanyats del grup de grallers Al Ritme han estat els protagonistes de diferents actes que es convertien en novetats, tals com les matinades o la cercavila.

Cal destacar que s’han celebrat un ampli ventall d’activitats per a totes les edats, tals com els Jocs tradicionals o el parc aquàtic infantil a la piscina pels més petits de casa, i una gran multitud de concerts i espectacles musicals pels joves però també pels adults.

Bona valoració per part de l’Ajuntament

L’aposta d’enguany per part del nou equip de govern ha estat treure la festa al carrer i no celebrar cap acte a la sala recreativa municipal, rebent una molt bona acollida per part dels sarralencs i sarralenques, fet que l’Alcalde de Sarral, Jaume Fornés, ha valorat molt positivament,  ja que això ha facilitat l’accés de la gent a les activitats i ha omplert els carrers i les places de festa i tradició.

Esmorzar de la Festa Major de Sarral 2019.
Esmorzar de la Festa Major de Sarral 2019. | Marta Arjona, Mei Casabona/Aj Sarral

En aquest sentit, Fornés i el seu equip es mostren molt satisfets de la participació ciutadana que ha donat suport a la Festa Major assistint a totes les activitats, i que a més, ha col·laborat en tot el que ha estat necessari per fer possibles els diferents actes.

La Festa Major també ha estat l’escenari de la reaparició de l’Associació de Joves Saüc, organitzant actes com el Concurs de Paelles i el Corremusics, que van tenir una gran acollida.

La competició d’escalada, el correfoc, el concert vermut, les sardanes i els diferents concerts han estat alguns dels actes més multitudinaris, destacant especialment l’espectacle de Quim Masferrer a la Plaça del Mercat, on assistien més de 900 persones i que servia per juntament amb els focs artificials, posar punt final a la jornada festiva.

Sopar de Carmanyola de la Festa Major de Sarral 2019.
Sopar de Carmanyola de la Festa Major de Sarral 2019. | Marta Arjona, Mei Casabona/Aj Sarral

Tot plegat s’ha celebrat amb un gran civisme, ja que com es destaca des del consistori, al contrari d’en altres ocasions, no s’ha hagut de lamentar cap desperfecte al patrimoni i infraestructures sarralenques. La Festa Major de Sarral s’acaba però tot seguit, arriben les de les seves pedanies, Montbrió de la Marca, del 9 al 12 d’agost i Vallverd, del 22 al 25 d’agost.