Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un dels punts on es detecten abocaments il·legals, a barri marítim de Sant Salvador.

El final de les vacances dispara l'abocament de deixalles al carrer al Vendrell

La policia local ha preparat un dispositiu especial per l'última setmana d'agost

Un dels punts on es detecten abocaments il·legals, a barri marítim de Sant Salvador.
Un dels punts on es detecten abocaments il·legals, a barri marítim de Sant Salvador. | BP Diari

 

«Operació matalàs». Aquest és el nom que ha donat l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, a l'operatiu policial que s'ha dissenyat de cara a evitar l'abocament de deixalles a la via pública durant l'última setmana d'agost. Segons han explicat des de l'Ajuntament del Vendrell, amb el final de les vacances d'estiu és quan més es nota el llançament de residus al carrer en llocs no permesos, raó per la qual s'ha preparat un dispositiu de vigilància i control.

Tot i que l'incivisme amb la gestió de residus és un problema de tot l'any, durant l'estiu «és quan al Vendrell hi ha més gent i més activitat, i abans de tornar de les vacances, detectem que s'acostumen a abocar més elements a llocs on no s'hauria de fer», ha apuntat l'alcalde. Això es nota, sobretot, l'última setmana d'agost, quan molta gent es desfà de mobles, estris, runa i diferents objectes abans de tornar al seu domicili habitual, «i això no sempre es fa de la manera correcta».

 

Una patrulla de paisà amb un vehicle camuflat

Per aquest motiu, l'Ajuntament i la Policia Municipal han  preparat un dispositiu especial que es farà entre els dies 26 d'agost i 1 de setembre. Una patrulla de paisà amb un vehicle camuflat estarà dedicada només a aquesta finalitat, fent vigilància en diferents hores del dia, especialment en horari nocturn i a les primeres hores del matí. El consistori i la policia tenen detectats una vintena de punts a tot el municipi on es registren més actes i denúncies per aquests actes incívics.

«Són punts habituals on aquesta mena de comportaments es repeteixen», expliquen des del cos de policia. L'objectiu de la campanya és informar els ciutadans, dissuadir-los de fer aquestes accions i, també, sancionar-los si se'ls enganxa 'in fraganti'. L'ordenança de Convivència i Civisme preveu sancions de fins a 3.000 euros per aquestes infraccions. Un dels punts crítics, que des de l'Ajuntament han mostrat aquest matí, es troba a l'avinguda del Parlament de Catalunya, al barri marítim de Sant Salvador, on s'acumulen trastos com aires condicionats, mobles, roba o restes de poda.

També et pot interessar: