Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

L'Arboç viatja al passat amb la vuitena edició de la Fira Modernista

La Marató de teatre d'època al carrer és un dels actes destacats

Una foto de la Fira Modernista de l'Arboç 2018.   | Toni González

 

Amb vuit anys, la Fira Modernista del Penedès que se celebra a l'Arboç ha esdevingut un esdeveniment ineludible dins l'oferta de fires temàtiques de Catalunya. El certamen serveix per reivindicar el patrimoni i el passat modernista d'aquest municipi, amb un programa d'actes molt complet i amb activitats per a tots els públics i les edats. Durant el cap de setmana del 4 i el 5 de maig, l'Arboç es vestirà de gal·la per acollir els milers de visitants que cada any passen per la fira.

Teatre d'època i la Giralda

Enguany, l'edifici de la Giralda té un protagonisme especial, amb la interpretació de 'La llegenda d'amor de la Giralda' que farà l'Elenc Artístic Arbocenc, on s'explicaran els orígens d'aquest icònic edifici de l'Arboç. També hi haurà visites al palau Gener Batet, i nombroses parades que s'ubicaran als carrers més cèntrics. Un altre dels actes destacats de la fira és la tradicional Marató de teatre d'època al carrer, que comptarà amb més de 200 figurants i dotze companyies de teatre.

Diferents exposicions, música al carrer, gent disfressada i ambientada d'època, o tallers de tota mena confeccionen un programa molt complet, que es pot consultar en aquest enllaç. Per tot plegat, la Fira Modernista del Penedès, que impulsa l'Ajuntament de l'Arboç, és un esdeveniment ideal per gaudir en família i una cita ineludible per tots aquells amants del denominat turisme familiar

 

Xerrada sobre la motivació i els esportistes infantils

Per altra banda, aquest divendres 3 de maig es fa a la Biblioteca de l'Arboç, a les 17.45 hores, una xerrada sobre la motivació, les funcions i les ajudes als esportistes infantils, titulada 'Papá, mamá, no quiero ser futbolista'. Anirà a càrrec d'Alberto Tavira, estudiant de psicologia esportiva i 'coaching', que va jugar a futbol de petit en les categories inferiors d’equips d’elit com el Barça, el València o el Nàstic. Tavira ho va deixar després de sentir-se excessivament pressionat pels adults.

Més tard es va posar a estudiar psicologia, però volia seguir relacionat amb el món de l’esport. Arran d’aquesta experiència personal se li va ocórrer que podia ajudar a altres nens i nenes que practiquen qualsevol mena d’esport explicant la seva vivència. L’actitud dels entrenadors, pares i mares a dins i fora del camp, o la motivació seran els temes que es tractaran en la xerrada.

Altres notícies relacionades: