Josep Maria Bartomeu durant un acte del Barça

La gestió de Bartomeu al Barça, al punt de mira: el fiscal encarrega la investigació

Els Mossos d'Esquadra s'encarregaran d'investigar l'expresident del Barça i la seva junta | L'actual junta directiva de Joan Laporta ha aportat documentació sobre presumptes irregularitats financeres

El Futbol Club Barcelona presentava una denúncia davant la Fiscalia per possibles irregularitats en la gestió del club de la junta presidida per Josep Maria Bartomeu. Una passa més de Junta Directiva actual, presidida per Joan Laporta, després d'executar el treball d'investigació Forensic.

El passat 1 de febrer es van presentar públicament els resultats després de començar-lo «en conseqüència de la Due Dilligence financera» amb l'objectiu de detectar aquestes possibles irregularitats. 

Per tot plegat, la junta decidia presentar la denúncia davant la Fiscalia «pels fets que es deriven de les conclusions de la investigació». Una acció que es va fer abans de la presentació del Forensic.

La denúncia presentada pel Barça per la gestió de Josep Maria Bartomeu del club, ja té les primeres indicacions per part del fiscal.

Els Mossos comencen la investigació

La nova junta de Joan Laporta ha aportat a la Fiscalia la documentació relacionada amb les presumptes irregularitats detectades després d'encarregar una auditoria externa per analitzar la situació financera de l'entitat.

Unes suposades irregularitats entre les quals hi hauria comissions per traspassos de futbolistes, honoraris considerats excessius a advocats o fraccionament de pagaments, entre d'altres.

Per tot plegat, la Fiscalia de Barcelona ha encarregat als Mossos d'Esquadra que investigui la gestió de Josep Maria Bartomeu i la seva junta al capdavant del Futbol Club Barcelona a partir de la denúncia presentada pels gestors actuals del club, encapçalats per Joan Laporta, segons ha avançat 'El Periódico'.

Bartomeu va demanar la documentació del Forensic

L'expresident del Barça Josep Maria Bartomeu va demanar a la Fiscalia de Barcelona tota la documentació lliurada per l'actual junta directiva contra la seva gestió al capdavant del club.

En la mateixa acció, es posava a disposició del ministeri fiscal per «facilitar» la investigació, en considerar que les afirmacions de l'actual junta «no s'ajusten a la veritat». 

En el seu escrit, avançat per 'El Mundo', els advocats de Bartomeu creuen que la denúncia del club davant de la fiscalia pot suposar un delicte d'injúries i calúmnies o pot servir de base per interposar una demanda de protecció del dret a l'honor i la dignitat. Bartomeu argumenta que la denúncia del Barça davant del ministeri fiscal va aparèixer en molts mitjans de comunicació.

Segons l'expresident blaugrana, les manifestacions públiques de l'actual junta de Joan Laporta contra la directiva de Bartomeu «no s'ajusten a la veritat del que va passar» durant el seu mandat, del 2014 al 2020.

Per tot això, demana a la fiscalia que li traslladi tota la documentació que el club ha entregat al ministeri públic per tal d'analitzar-la. A més, es posa a disposició de la fiscalia per «facilitar la labor d'investigació» i «aclarir els termes de l'informe Forensic del club» i «de qualsevol altra mancança que l'informe tingui».