Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un cambrer amb guants i mascareta servint una taula en època de pandèmia

El sector de la restauració demana la pròrroga dels ERTO: «Una situació d'abisme»

El Gremi de Restauració de Barcelona alerta que a partir del 28 de febrer es pot produir una situació caòtica

El 28 de febrer expira l'actual esquema dels ERTO i el govern espanyol ha proposat no prorrogar les mesures i implementar-los a través de la reforma laboral, convalidada al Congrés fa uns dies. En aquest sentit, el Gremi de Restauració de Barcelona ha alertat que es pot produir una situació caòtica, ja que «ningú ha explicat» que passarà amb els treballadors durant el «buit temporal» de transició i tampoc si aquests perdran cobertura.

El director general de l'entitat, Roger Pallarols, ha manifestat a l'ACN que «és un desgavell i un desordre». El Gremi de Restauració ha demanat al govern espanyol que faci una «excepció» amb ciutats turístiques afectades pel descens de mobilitat a causa de la pandèmia i que posi en marxa mecanismes per mantenir la protecció que ofereixen els ERTO al sector de la restauració.

Pallarols ha dit que excloure Barcelona d'un esquema amb suficient protecció «és deixar els treballadors i a les empreses del sector en una situació d'abisme».

«S'ha d'ajudar les empreses a subsistir»

El director general del Gremi de Restauració de Barcelona ha recordat que «Barcelona és una ciutat clarament vinculada a l'èxit de la mobilitat internacional que no s'ha restablert». En aquest sentit, ha afegit que hi ha sectors que «continuen necessitant els ERTO amb un capítol de protecció suficient per ajudar les empreses a subsistir».

Per això, ha demanat que els ERTO per la pandèmia es prorroguin «com a mínim fins que puguin connectar amb el nou mecanisme de la reforma laboral». Sobre això, ha dit que «ens podem trobar que acabin uns ERTO, que no puguin iniciar-se els altres i que tinguem un volum de treballadors que no poden ser absorbits».

«La realitat econòmica de Barcelona no és la de Valladolid»

Roger Pallarols ha manifestat que els ERTO hauran estat un «mal mecanisme» si després de dos anys de protecció, en el moment final, deixa «desemparades tantes activitats econòmiques».

El director general de l'entitat ha dit que la mobilitat internacional «encara no s'ha recuperat ni està a prop de fer-ho». «Espanya és plural. La realitat econòmica de Barcelona no és la de Valladolid», ha conclòs.