Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu de l'expilot català Sito Pons

La Fiscalia demana 24 anys de presó per a l'expilot català de motos Sito Pons per defraudar a Hisenda

Està acusat de sis delictes fiscals

Imatge d'arxiu de l'expilot català Sito Pons
Hisenda ja va incorporar a Sito Pons a la llista de morosos el juny del 2019 | TV3

La Fiscalia  demana 24 anys de presó i 12 milions d’euros de multa a l’expilot català  Sito Pons per defraudar presumptament a Hisenda  i cometre sis  delictes fiscals. A més, demana que torni els 2,7 milions d’euros que suposadament va evadir en impostos entre el 2010 i el 2014 com a director de l’equip de Pons Racing. Segons avança ABC, Pons hauria simulat viure a Mònaco i Londres per estalviar-se el pagament de l’IRPF  (L’Impost sobre la Renta de les Persones Físiques), així com la utilització d’empreses pantalla per no figurar com el propietari d’aquests béns per esquivar les  agències tributàries espanyola i catalana.

L’excampió del món de motociclisme va abandonar la competició l’any 1991 després d’una gran carrera esportiva, en la que destaquen dos títols mundials de 250 c.c. al 1988 i 1989, que el van fer mereixedor del premi Príncep d’Astúries de l’Esport l’any 1990. Tot i retirar-se, Pons va continuar lligat al món del motociclisme. Primer com a mànager i després com a director del seu propi equip.

Els delictes de Pons, segons la fiscalia

La fiscalia assenyala que Pons va viure durant el 2010 i des del 2012 al 2014 «de manera efectiva i de manera habitual» a Barcelona. Tot i això, va «simular» viure a Mònaco i des del novembre de 2012 a Londres, únicament «amb el desig de no tributar  a Espanya». Segons el Ministeri Públic, l’expilot català va decidir no figurar com a titular i amo del patrimoni i dels ingressos, fent servir un entramat d’empreses  mitjançant societats instrumentals, algunes amb residència en paradisos fiscals.

Per tot plegat, la Fiscalia imputa un total de sis delictes contra l’Hisenda Pública, suposadament comesos entre el 2010 i el 2014. El fiscal demana una pena de presó  de 24 anys, una multa  de 12.450.000 euros i que, com responsabilitat civil, torni els 2,7 milions suposadament estafats: 2,1 milions a l’Administració Estatal de l’Agència Tributària (AEAT) per l’IRPF i uns 662.000 a l’Agència Tributària Catalana (ATC) per la defraudació en l’Impost del Patrimoni.

Ja va entrar a la llista de morosos d'Hisenda

Cal recordar que ara fa un any, Hisenda va incloure a Sito Pons a la llista de morosos amb relació a les dades del 2018. En el document, on es recullen els noms de tots aquells que deuen més d'un milió d'euros a l'administració, es feia patent que Pons ja tenia un deute  que ascendia als 1,95 milions d'euros.