La Fiscalia demana que Millet i Montull entrin a la presó

També demana que s'executi la pena de privació de llibertat a Gemma Montull i Daniel Osàcar

La Fiscalia Anticorrupció ha presentat una petició a l'Audiència de Barcelona demanant que ordeni executar l'ingrés a presó dels condemnats pel cas Palau, l'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet, la seva mà dreta, Jordi Montull, la seva filla  Gemma Montull i l'extresorer de CDC Daniel Osàcar. Fonts fiscals han indicat que han remès una comunicació a la Secció 10 perquè s'incoï la corresponent executòria de la sentència després que el Tribunal Suprem l'hagi confirmat la sentència de l'Audiència.

Nou anys i vuit mesos a Millet; set anys i mig a Montull

Així mateix, el Ministeri Públic demana que es facin els requeriments oportuns per fer efectiva la responsabilitat econòmica fixada en la sentència, tant relativa a la responsabilitat civil com al comís dels guanys obtinguts il·lícitament. Els magistrats de la Secció 10 de l'Audiència de Barcelona  deliberen des de dilluns, després que el Tribunal Suprem (TS) va ratificar la sentència en rebutjar el recurs dels condemnats, tot i que, en no ser una causa amb presos preventius, no està entre els procediments inajornables sota l'estat d'alarma, segons han detallat fonts jurídiques.

La Sala penal del Tribunal Suprem va confirmar la condemna de 9 anys i 8 mesos de presó, i multa de 4,1 milions d'euros, a qui va ser màxim responsable del Palau de la Música Catalana,  Fèlix Millet, i la de 7 anys i 6 mesos de presó i multa de 2,9 milions d'euros, a  Jordi Montull. El Suprem va ratificar a més que tots dos hauran de retornar 23 milions d'euros a les estructures del Palau (Consorci, Fundació i Associació), els fons del qual van desviar en profit propi.

La tercera estada a presó de Millet i Montull

En la seva sentència, donada a conèixer dijous passat, l'alt tribunal va confirmar també el comís de 6,6 milions d'euros a l'extinta CDC com a guanys obtinguts mitjançant tràfic d'influències. El delicat estat de salut de Millet i Montull probablement farà que vagin a mòduls de respecte o fins i tot a la infermeria o l'hospital penitenciari de Terrassa, on ja van estar el 2018. El 2010 també van passar uns dies a presó preventiva pel cas de l'hotel del Palau.