YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

URGENT

🚨 Espanya suma 11.958 casos de Covid i 298 defuncions, amb una incidència de 142 punts

Troben al Japó un anticòs que pot evitar nous contagis de coronavirus

Un equip d'investigadors de Tòquio aconsegueix un agent terapèutic per evitar noves infeccions de Covid-19

Imatge d'arxiu d'un científic
La comunitat científica rep amb esperances les noves notícies del Japó | CatalunyaDiari

Espanya ja ha començat la desescalada i, de moment, els resultats són positius perquè no han augmentat de manera significativa ni el nombre de contagis ni les morts per coronavirus. De totes maneres, les autoritats sanitàries adverteixen que en qualsevol moment pot haver-hi un noubrot, i que s'hauria de trobar una vacuna per erradicar definitivament la Covid-19

Notícies esperançadores des del Japó

Des de la Universitat de Kitasato a Tòquio (Japó), juntament amb la participació de les empreses Kao i Epsilon Molecular Engineering, han confirmat el desenvolupament d'un anticòs que pot evitar noves infeccions de la SARS-CoV-2, el virus que ja ha causat més de 3,8 milions de contagis i gairebé 300.000 morts arreu del món. 

Aquest anticòs de «domini simple» i desenvolupat artificialment, ha estat anomenat amb les sigles VHH i, segons els investigadors, pot actuar de manera efectiva contra la Covid-19. «Es tenen esperances que els resultats d'aquesta investigació puguin derivar en el desenvolupament d'agents terapèutics i de diagnòstic enfront de les infeccions del nou coronavirus», afirmaven els investigadors a la introducció de l'estudi.

Segons expliquen, «s'ha confirmat que la infecció del nou coronavirus a les cèl·lules va quedar suprimida quan es va agregar aquest anticòs». «L'anticòs VHH no només pot unir-se al nou coronavirus, sinó que també té la capacitat de suprimir la infecció», per tant, els investigadors esperen que pugui servir tant per evitar nous contagis com per neutralitzar la seva enorme facilitat de propagació. 

Nombroses investigacions per acabar amb el coronavirus

La troballa d'aquest anticòs se suma a la gran llista d'experiments que s'estan desenvolupant per acabar amb el coronavirus, com el d'un grup d'investigadors de Londres que proposa detectar el Coronavirus amb gossos ensinistrats, o la vacuna de la Universitat d'Oxford que ja estan testant en humans i que podria estar a punt al setembre.

La Universitat d'Kitasato és una de les més prestigioses en el camp de la investigació al Japó, i compta entre d'altres amb el Nobel de Medicina de 2015 Satoshi Omura. A més, la signatura Kao porta 130 anys d'història treballant en l'àrea de la salut i la cosmètica. Per aquest motiu, la comunitat científica es mostra ara optimista amb els avenços que s'estan portant a terme des d'aquest país. 


Comentaris

envia el comentari