Grups de 10 i horaris: El govern ja sap com anirem a la platja

El govern ha proposat a les comunitats autònomes diverses mesures per evitar les aglomeracions a les platges

Fotografia d'una platja a la ciutat de Barcelona
El govern ja hauria fet una proposta a les comunitats sobre les platges a l'estiu | Istock

A mesura que avancen els dies, el govern i els ajuntaments van perfilant com serà la nova normalitat. Una pregunta que molts es fan és si podrem anar a les platges aquest estiu, i de fet, en els últims dies, ajuntaments i experts han posat damunt la taula nombroses opcions per tornar a ocupar els sorrals. Ara, el govern ha enviat a les comunitats una proposta que pretén unificar les mesures.

Si alguna cosa està decidida, és que no es veuran aglomeracions a les platges en els pròxims mesos. Segons publica el mitjà 'El País', entre les propostes de govern s'inclou la distància social: els para-sols i les tovalloles haurien de mantenir una distància d'almenys dos metres.

Límit de deu persones

A més, es preveu que l'accés a les platges estigui controlat i hi hagi aforament limitat, així com que els grups siguin de màxim deu persones. El govern també vol evitar l'esport en grup o la instal·lació d'infraestructures pel joc. Al seu torn, serà d'obligat compliment la desinfecció diària de dutxes i mobiliari urbà.

D'altra banda, Fernando Simón ha assegurat aquest dijous 7 de maig que «les platges amb més vent el que fan és dispersar encara més els possibles virus». Tot i això, sembla que el vent, en principi, no seria un factor que obligués a augmentar més la distància social entre els banyistes.

Horaris marcats per passejar per la sorra

Les passejades per la vora de la mar també patiran certes restriccions. Des de l'Executiu plantegen possibles franges horàries, com ara a primera hora del matí i última de la tarda. Alguns municipis espanyols ja s'estan avançant els possibles esdeveniments. Per exemple, a la platja de Salobreña, a Granada, volen fixar les distàncies amb blocs de formigó.

A la platja de la Malva-rosa, a València, ja està permesa la natació entre les 6:00 i les 10:00 del matí i en el mateix horari a partir de demà es podrà fer esport a les platges de Barcelona.


Comentaris

envia el comentari