La Fiscalia de Ginebra investiga, en secret, els testaferros del rei Joan Carles I

Les indagacions del Ministeri Públic també afecten els comptes bancaris i les inversions internacionals del rei emèrit
Joan Carles I torna a l'hospital per fer-se unes proves mèdiques
La fiscalia de Ginebra investiga als testaferros de Joan Carles I per blanqueig  | GTRES

La fiscalia de Ginebra investiga per blanqueig de diners, en secret i des de l’agost del 2018, els testaferros suïssos del rei Joan Carles I, al broker Arturo Fasana i al lletrat Dante Canonica. Les indagacions del Ministeri Públic també afecten els comptes bancaris i les inversions internacionals del rei emèrit, segons informen fonts jurídiques suïsses a ‘OkDiario’.

 

La causa contra el broker i el lletrat, que afecta directament als negocis del rei Joan Carles a l’estranger, han estat el motiu pel qual aquest s’ha vist obligat a renunciar a assistir a actes públics en representació a la Corona.

 

Causa oberta per la gravació de Corinna

El fiscal que dirigeix les investigacions des de fa més de 10 mesos és Yves Bertossa, i ho ha estat fent amb una confidencialitat extrema. La causa va ser oberta arran de la publicació dels enregistraments de Corinna Sayn que va realitzar el comissari Villarejo. En la gravació, la princesa alemanya, qui va ser parella sentimental de Joan Carles, mencionava a Fasana i Canonica com a testaferros del monarca, és a dir, com els qui ocultaven els béns d'aquest a l’estranger.

 

Els acusats, inclosa Corinna, ja han declarat a la justícia suïssa i, tot i que el procurador general de Ginebra encara no ha decidit el curs que pensa donar a la investigació, el fiscal disposa de proves suficients per demostrar que tant Fasana com Canonica van participar en tot moment com assessors legals del rei emèrit. Per al moment, se segueixen investigant els documents intervinguts i desenredant la complexa trama de blanqueig, segons informa el mitjà.

 

Corinna va ser parella sentimental de Joan Carles | Gtres

 

Les declaracions de Corinna

El fiscal Bertossa va començar la investigació en saber de sobre les confessions de la princesa, qui no sabia que l’estaven gravant en el seu propi domicili, va afirmar que els acusats eren les persones que ocultaven els béns del rei Joan Carles a l’estranger.

 

El desembre passat Corinna va personar-se de manera voluntària al despatx del procurador per col·laborar en la causa i va respondre a les preguntes del fiscal en presència de Canonica i Fasana, en una trobada que va durar sis hores. Tot i declarar voluntàriament i expressar que ella no estava involucrada en els negocis, societats, comptes corrents i patrimoni del monarca, això no eximeix a Corinna d’una possible responsabilitat penal.

 

Fasana i Canonica, investigats pel Cas Gürtel

Els investigats ara per la Fiscalia de Ginebra són vells coneguts de la Justícia espanyola. Fasana, propietari de Rhone Gestión, està imputat per l’Audiència Nacional en el Cas Gürtel per blanqueig. Per la seva part, Canonica també està investigat per la mateixa causa i va ser processat per suborn, tràfic d’influències, frau fiscal, associació il·lícita, blanqueig de capitals i falsedat.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari