Oriol Junqueras, assegut al costat de Rufián al Congrés dels Diputats

Junqueras demana a l'Eurocambra que garanteixi la seva immunitat

El líder d'ERC envia un correu als 74 eurodiputats del grup parlamentari coincidint amb la sessió plenària a Estrasburg

El president d'Esquerra Republicana i eurodiputat electe Oriol Junqueras ha demanat al nou president del Parlament Europeu, David Sassoli, que prengui accions urgents per garantir-li la immunitat.

Ho ha fet aquest dilluns a través d'un  correu electrònic als 74 membres del grup dels Verds/ALEexplicant-los la seva situació i impediments que es va trobar per accedir al seu escó. A més, coincidint amb l'inici d'una nova sessió plenària a Estrasburg, Junqueras els ha informat formalment de la carta enviada per Diana Riba a la nova presidència de l'Eurocambra fa dues setmanes, encara sense resposta.

«Garantir la integritat i protegir els electes» per no donar «mal exemple»

En el correu, també expressa que espera que Sassoli respongui «positivament» garantint la seva immunitat i permetent-li ser en la pròxima sessió plenària, prevista al setembre. A més, Junqueras argumenta que s'ha de «garantir la integritat i protegir els electes», ja que seria «un mal exemple per a altres països» que un electe pugui impedir-se-li accedir a l'escó.

En el mail, Junqueras recorda que fa més de 600 dies que es troba en presó preventiva i lamenta que ni a ell ni a Carles Puigdemont ni Toni Comín  se'ls hagi permès recollir les credencials.

Oriol Junqueras, assegut al costat de Rufián al Congrés dels Diputats
Junqueras també ha lamentat que Comín i Puigdemont no poguessin acudir | CatalunyaDiari.cat

 

Carta de Diana Riba a la presidència de l'Eurocambra

En la carta enviada al nou president del Parlament Europeu, David Sassoli, avançada per l'ACN en el seu dia, Diana Riba demana que es prenguin «les mesures oportunes per confirmar la immunitat» de Junqueras d'acord amb l'article 8 del reglament intern de l'Eurocambra.

En la carta també defensa que  el líder d'ERC té «tots els seus drets polítics intactes» i que el seu nom estava inclòs a la llista de proclamació de resultats de les europees publicada al BOE el 14 de juny.

«Condicionar la garantia d'immunitat prevista pel reglament del Parlament Europeu a la consecució de determinats tràmits de dret intern produiria una distorsió injustificada del sistema de protecció previst en el dret de la Unió», denuncia Riba.

També et pot interessar...