Imatge del capítol 3 del programa de TV3 L'au pair, emès el 17 d'agost

La Fiscalia investiga un programa de TV3 per suposada hispanofòbia

Durant el programa 'L'au pair' del 17 d'agost, el Mag Lari, vestit de calamar, deia que parlava castellà «perquè així semblo més dolent»

La Fiscalia de Barcelona ha obert una investigació arran d'una denúncia de l'associació Hablamos Español per l'emissió a TV3 del programa 'L'au pair', on el Mag Lari va dir «parlo en castellà, que així semblo més dolent». Així ho han confirmat fonts de la Fiscalia a Europa Press. En aquest sentit, les perquisicions se centren en la televisió pública catalana i en els responsables del programa.

En aquest espai de TV3, apareixen famosos que fan de 'cangur' de nens que no coneixen. En l'emissió del passat 17 d'agost, el Mag Lari juga amb dos nens mentre va disfressat amb una màscara i uns guants, dient: «Soy el calamar gigante, vengo a comerme la princesa. Parlo en castellà, que així semblo més dolent».

Segons fonts de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) consultades per Europa Press, la Fiscalia no els ha notificat la investigació, alhora que no comparteixen el plantejament d'aquesta.

«Suposa un acte de clar adoctrinament hispanòfob»

En la denúncia presentada per Hablamos Español, consultada per Europa Press, l'associació assegura que el programa «va dirigit a un públic infantil de curta edat, per la qual cosa manca de qualsevol capacitat de discerniment i, per tant, suposa un acte de clar adoctrinament hispanòfob».

En el text, els denunciants sostenen que l'escena referida pot suposar un presumpte delicte d'incitació a l'odi, ja que «quan s'identifica amb el mal i el monstre l'ús de la llengua espanyola, s'està transmetent als nens aquesta cultura de l'odi».

Segons fonts de la Fiscalia, tot i l'obertura de la investigació encara manca concretar el presumpte delicte que podrien suposar aquestes imatges.

«Això forma part d'una campanya contra TV3»

En una entrevista aquest dimecres al programa 'El món a RAC1', el Mag Lari ha assegurat que «és un despropòsit, una bogeria. Era una broma, res més. Això forma part d’una campanya contra TV3». En aquest sentit, Lari ha dit que està molt tranquil i que confia que la denúncia no anirà a més, ja que «és impossible» que tingui cap recorregut.  

Per acabar, l'artista català ha afegit que «potser ells mateixos saben que no anirà enlloc, però si fan soroll, ja estan contents».