Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla obert d'un grup de noies d'una colla durant la rua de l'Extermini del Carnaval de Sitges

Sitges anuncia que celebrarà el Carnaval el febrer del 2022

Les rues tindran lloc en circuits tancats i amb el públic assegut

Sitges recuperarà el Carnaval al carrer el 2022. Després que enguany es fes una celebració de mínims, el pròxim mes de febrer el municipi del Garraf tornarà a gaudir de rues de carrosses. Serà en circuits tancats i amb el públic assegut, segons preveuen l'Ajuntament de Sitges i la Comissió del Carnaval, després de dues trobades aquest dimarts.

En declaracions a l'ACN, el regidor de Festes, David Martínez, ha explicat que «no serà el mateix Carnaval que abans de la pandèmia, però s'hi aproparà bastant». En aquest sentit, Martínez ha assenyalat que els organitzadors estan valorant els itineraris més aconsellables.

La intenció, segons ha manifestat, és recuperar tant les dues rues infantils com dues les adultes que se celebren el diumenge i dimarts de Carnaval.

«Ara hem de fer un altre pas endavant»

El regidor de Festes ha assegurat que «fem aquesta aposta perquè veiem que les mesures per reprendre l'activitat cultural cada cop són més flexibles». En aquest sentit, ha recordat que la Festa Major de Santa Tecla ha estat una bona experiència, celebrant-se cercaviles populars en recorreguts tancats amb el públic assegut.

Davant això, Martínez ha defensat que «ara hem de fer un altre pas endavant i treure les rues del Carnaval al carrer». De moment, però, no hi ha consens sobre el lloc idoni per celebrar el Carnaval. El regidor ha afirmat que «la premissa és que es puguin complir totes les mesures de seguretat sanitària tant per als participants com per als espectadors».

En aquest sentit, ha explicat que «cal que el recorregut s'adeqüi a la situació de pandèmia i al context d'un Carnaval que sempre reuneix desenes de milers de persones».

«No serà el mateix, però s'hi aproparà bastant»

David Martínez ha manifestat que tant l'Ajuntament de Sitges com la Comissió del Carnaval estan «plens d'alegria i optimisme» de cara al 2022, després que enguany la programació del Carnaval fos de mínims a causa de la pandèmia. El regidor ha assenyalat que la recuperació de la festa al carrer «no serà el mateix» que el Carnaval del 2020, però ha garantit que «s'hi aproparà bastant».

«És un motiu d'alegria i esperança que ens fa veure la llum al final del túnel», ha dit. En aquest sentit, cal recordar que les rues de Carnaval de Sitges mouen més de 2.000 participants i atrauen més de 250.000 espectadors.