Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Trapero

Trapero i l'excúpula d'Interior, absolts en ferm: La Fiscalia no recorrerà la sentència

Ho ha avançat aquest dimecres la Cadena SER

Trapero
La Fiscalia no recorrerà la sentència de l'Audiència Nacional. | ACN

La Fiscalia no recorrerà la sentència absolutòria contra el major Trapero i la plana major d'Interior entre 2015 i 2017, segons ha avançat aquest dimecres, 28 d'octubre, la Cadena SER. D'aquesta manera, doncs, la sentència esdevé en ferm. Una setmana després de la decisió de l'Audiència Nacional d'absoldre Josep Lluís Trapero, Teresa Laplana, Pere Soler i Cèsar Puig, la Fiscalia ha avançat que no pensa recórrer la sentència, una molt bona notícia per als quatre implicats en el judici, que quedaran definitivament absolts.

Segons la informació feta pública aquest matí per la SER, la Fiscalia ha estudiat la sentència durant la darrera setmana i ha optat per no presentar-hi recurs en contra «per la seva solidesa i les dificultats d'apel·lar contra una sentència absolutòria». La decisió del Ministeri Fiscal és clau: com que no hi ha cap altra acusació en el judici i les defenses estan d'acord amb la resolució de l'Audiència Nacional, ara ja és segur que no hi haurà recursos contra la decisió del tribunal, de manera que la sentència d'absolució es converteix en ferma i definitiva.

Trapero serà restituït com a cap dels Mossos d'Esquadra?

Tancat ja el dur procés judicial pel qual ha hagut de passar el major Josep Lluís Trapero i la resta de la cúpula d'Interior, caldrà veure ara si el major torna a assumir el lideratge del cos de Mossos d'Esquadra o si el càrrec de cap el segueix tenint Eduard Sallent, que té rang de comissari. Fa uns dies, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, va explicar que la intendent Teresa Laplana, també absolta, havia demanat la seva reincoporació immediata al cos de Mossos d'Esquadra, petició que Sàmper va assegurar que es compliria «de forma ràpida»

Pel que fa a Trapero, però, no hi ha hagut cap mena de pronunciament per part seva i caldrà esperar si es produeixen decisions des d'Interior. El comissari en cap, Eduard Sallent, és una persona de plena confiança per part del conseller d'Interior, Miquel Sàmper, segons ha dit ell mateix, però l'escenari de restituir Trapero, destituït per l'article 155, encara és sobre la taula.